Real promašio veliki broj prilika, ali slavio i ostao na maksimalnom učinku
FOTO: EPA

Madriđani rano poveli 2:0, ali Shakhtar se pokazao u dobrom izdanju

Real promašio veliki broj prilika, ali slavio i ostao na maksimalnom učinku

Samir Mlaćo
Uzbudljivo je večeras bilo na mečevima 3. kola Lige prvaka.

Madridski Real je opravdao ulogu favorita protiv Shakhtara iz Donetska i slavio 2:1, te upisao treću pobjedu u tri kola.

Madriđani su sjajno otvorili meč, pritiskali, te im se to isplatilo već u 13. minuti kada Rodrigo pogađa mrežu gostiju. Petnaest minuta kasnije bilo je 2:0. Rodrygo je bio asistent, a pogodio je Vinicus Junior.

Činilo se da će Real već do poluvremena napuniti mrežu Ukrajinaca i ovjeriti tri boda do pauze, no to se nije desilo. Odbrana Madriđana je poklekla šest minuta prije kraja kada je pogodio Zubkov.

Unijelo je to nemir među Realove nogometaše, koji su imali sigurno prednost, a onda su Ukrajinci učinili meč zanimljivijim.

Real je i u nastavku dominirao, tražio se treći pogodak, a u 60. minuti Zubkov je zaprijetio, te je bilo jasno da se gosti neće lako predati.

Oglasi

Uzvratio je Real preko Benzeme, no ni on nije bio precizan. Shakhtar je do gola mogao u 78. minuti, ali Mykhalichenko je loše zahvatio loptu pred samim golom i propala je velika šansa za izjednačenje.

Sve je mogao riješiti Asensio u sudijskoj nadoknadi, no pogodio je stativu, ali do kraja je ostalo 2:1.

U istoj grupi u ranijem terminu Leipzig je savladao Celtic 3:1. Strijelci za Lepizig bili su Nkunku, te dva puta Silva. Sa Celtic je pogodio Jota.

Real je prvi sa maksimalnih devet bodova, Shakhtar ima četiri, Leipzig tri, a Celtic samo jedan bod.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, 3. kolo

Real Madrid – Shakhtar 2:1

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Prvi put otkako pratim ovaj sport a to je 30 plus godina da penal madrid pobjedi bez penala ili crvenog kartona.Fascinantno zaistq
0 8
Klicko
Sudija je zakazao vcrs,nijedan penal niti crveni za protivnika.Pravda za penal madrid!!!
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi