Benzema je krenuo da šutira penal, a onda je uslijedila Vinicusova bruka

Brazilac se nije proslavio

Benzema je krenuo da šutira penal, a onda je uslijedila Vinicusova bruka

A. Čaušević

Karim Benzema je promašio svoj treći penal protiv Osasune u posljednja dva meča.

Real Madrid je protiv Osasune odigrao samo 1:1 i tako dozvolio Barceloni da ga sustigne na prvom mjestu. Sada oba tima imaju po 19 bodova.

Desetak minuta prije kraja Real je imao savršenu priliku da dođe do vodstva jer je poslije konsultacija s VAR sobom dosuđen penal za Kraljeve.

Benzema je dobio priliku da postigne gol i dovede svoj tim u vodstvo, a Vinicius je bio i više nego siguran da će Francuz postići gol.

Prije nego što je Benzema krenuo da šutira Vinicus je digao ruke u zrak te je počao slaviti gol.

Oglasi

Ipak, njegovo slavlje je bilo kratkog daha pošto je "devetka" Kraljeva pogodila prečku pa je Benzema ostao bez gola, a Real bez pobjede.

Kada je vidio da se uzalud počeo radovati Vinicius se uhvatio za glavu vjerovatno svjestan toga da će postati meta ismijavanja na društvenim mrežama.

Benzemi je ovo bila prva utakmica nakon nekoliko sedmica pauze zbog povrede, a već sada je jasno da iskusni napadač nije u istoj formi kao i prošle sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sada Barcelona i Real Madrid imaju po 19 bodova s tim da su Katalonci u prednosti zbog bolje razlike pa će borba za titulu biti poprilično izjdnačena.

Podsjećanja radi, prvi ovosezonski El Clasico igra se za 16. oktobra, a domaćin će biti Real Madrid koji će tražiti osvetu za posljednje poniženje kada je Barcelona na Bernabeu stadionu slavila sa 0:4.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
nema luke, nema pobjede!
4 3
Klicko
Hahahahha koja bruka yebote
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije