Spektakl je zagarantovan: Manchester City stiže u Beograd, imamo i "grupu smrti"

Održan žrijeb

Spektakl je zagarantovan: Manchester City stiže u Beograd, imamo i "grupu smrti"

E. Škorić

U Monaku je danas održan žrijeb grupa Lige prvaka i već sada smo sigurni da nas čeka još jedna spektakularna sezona u najelitnijem klupskom takmičenju.

Titulu brani Manchester City, ali Građanima neće biti lako s obzirom na veliku konkurenciju i ove godine. Prvo kolo igra se 19. i 20. septembra, dok je finale na programu 1. juna iduće godine na Wembleyju u Londonu.

Jedini klub iz regije koji igra u Ligi prvaka je Crvena zvezda. Srpski prvak bio je smješten u treći šešir, zajedno sa Šahtarom, Salzburgom, Milanom, Bragom, Laziom, PSV-om i Kopenhagenom. 

Beograđani su dobili poprilično tešku grupu, pošto će igrati protiv aktuelnog prvaka Evrope Manchester Cityja, potom Leipziga i švicarskog prvaka Young Boysa.

Oglasi

Od bh. nogometaša, u elitnom razredu evropskog nogometa gledat ćemo Amara Dedića (Salzburg) i Radeta Krunića (Milan).  Upravo će Milan igrati u grupi smrti s PSG-om, Borussijom Dortmund i Newcastleom.

Debitanti u Ligi prvaka ove sezone su belgijski Antwerp i njemački Union Berlin. Berlinci će imati čast da igraju sa Real Madridom, a u grupi su jošđ Napoli i Braga. S Antwerp je smješten u grupu sa Barcelonom, Portom i Šahtarom.

Grupa A donijet će nam reprizu kultnog finala Lige prvaka između Bayerna i Manchester Uniteda, dok će iz sjene svoju šansu za drugo mjesto vrebati danski Kopenhagen i turski Galatasaray.

Grupa A: Bayern, Manchester Utd., Kopenhagen, Galatasaray

Grupa B: Sevilla, Arsenal, PSV, Lens

Oglasi

Grupa C: Napoli, Real Madrid, Braga, Union Berlin

Grupa D: Benfica, Inter, Salzburg, Real Sociedad

Grupa E: Feyenoord, Atletico Madrid, Lazio, Celtic

Grupa F: PSG, Borussia D., Milan, Newcastle

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa G: Manchester City, Leipzig, Crvena zvezda, Young Boys

Grupa H: Barcelona, Porto, Šahtar, Antwerp

Top Komentari

King_Kenny
...iskreno,ne pamtim ovoliki broj nekvalitetnih ekipa u grupnoj fazi LP...cak i iz Liga Petice tu ima bezveznih ekipa tipa Lensa,Union Berlina,Arsenala,Newcastlea,Real Sociedada,Lazia,koje nece biti nikakva konkurencija ovim jacim,a da ne picamo o Antwerpu,Zvezdi,Young Boysima,Bragi i slicnima...
3 3
Bajernovac
Koje stimanje ..respect za grupu samo PSG a...koji cirkus od ekipa i grupa
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi