Za vrijeme utakmice Lihtentštajn - BiH stigla dojava o bombi
FOTO: EPA

U Vaduzu

Za vrijeme utakmice Lihtentštajn - BiH stigla dojava o bombi

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je u kvalifikacijama za EURO 2024. godine u gostima savladala Lithenštajn rezultatom 2:0, a meč su obilježilie parole, bakljade najvjernijih bh. navijača, utakmica je i nekoliko puta bilo kratko prekinuta.

Za vrijeme utakmice došlo je do manje panike u Vaduzu glavnom gradu Lihtenštajna.

Lokalnoj policiji dojavljena je bomba nakon čega je glavni grad ove alpske državice evakuisan u petak navečer.

Potraga za eksplozivom trajala je određen period, ali na kraju je ustanovljeno da je sve bila lažna uzbuna i stanovnici se se brzo vratili u svoje domove.

Mediji u Lihtenštajnu također pišu da je policija odmah došla na lice mjesta, stavila je blokade na ulaze i izlaz iz grada, ali panika je brzo zaustavljena.

Oglasi

Inače, Vaduz je gradić od 5.000 stanovnika u kojem nema provoda iza 21 sat, tačnije ne rade kafići, restorani, prodavnice.

Na stadionu je sinoć bilo skoro 6.000 gledalaca koliki je kapacitet stadiona u Vaduzu, od čega je oko 5.000 bilo navijača Bosne i Hercegovine.

Lokalni mediji nisu navodili ostale detalje oko same dojave i cijele akcije u gradu.

Lihtenštjan, ali i sam Vaduz važe za jednu veoma mirnu državu i gradu u srcu Evrope, tako da lokalnom stanovništvu sinoćnje scene nisu bile nimalo prijatne.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Što se tiče fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine mi naredni susret igramo u ponedjeljak kada ćemo u Zenici na Bilinom polju dočekati favorita naše grupe, selekciju Portugala.

Sa druge strane Lihtenštajn ide na sjever i gostovat će reprezentaciji Islanda.

Top Komentari

plemic
palestinci
0 2
nightcry
uefa treba suspendovati tribine kad igramo utakmice na jedno 6 mjeseci i čao !
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti