Rečenica koja je Messiju promijenilia život: Došao je na potpis, a dočekala ga je nevjerica

Argentinac otkrio detalje

Rečenica koja je Messiju promijenilia život: Došao je na potpis, a dočekala ga je nevjerica

A. Čaušević

Lionel Messi nakon dvije decenije u Barceloni nije imao izbora nego da napusti klub svog života. 

Messi je u ljetnom prijelaznom roku napustio Barcelonu i otišao u PSH kao slobodan igrač. Htio je da ostane na Nou Campu, ali to se na kraju nije desilo.

U razgovoru za France Football govorio je detaljima bolnog rastanka. Otkrio je sadržaj rečenice koja mu je promijenila život.

Možda i najbolji fudbaler u historiji je stigao na potpis da produži ugovor, ali ga je dočekala nevjerica. Samo su mu kazali da je produženje saradnje nemoguće.

"Na ljeto nakon iskorištenih još nekoliko dana odmora koje mi je trener odobrio vratio sam se u Barcelonu s idejom da potpišem ugovor i nastavim s treniranjem", rekao je Messi te nastavio:

"Mislio sam da je sve gotovo i da je preostalo da potpišem, ali kada sam došao rečeno mi je da ne mogu potpisati, da ne mogu ostati, da ću morati pronaći drugi klub jer Barcelona nema sredstva za produženje ugovora."

"Sve to mi je poremetilo planove. Kao što sam rekao na dan oproštaja bilo mi je jako teško napustiti Barcelonu nakon svih ovih godina. Odlučio sam završiti karijeru u Blaugrni, ali morao sam početi razmišljati o svojoj budućnosti."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"PSG mi je dao priliku da im se pridružim, dobio sam i druge ponude, ali moram priznati da sam sve brzo dogovorio s klubom iz Pariza."

Inače, avantura za Messija u francuskom velikanu i nije počela baš najbolje. Na pet utakmica je postigao jedan gol i očigledno je da mu još treba vremena da se adaptira.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rabodimis
Siroti Messi.. Evo zaplakah nad njegovom sudbinom.. Nije mogao sebi smanjit platu i pomoc klubu u kojem je namjeravao zavrsit karijeru.. Sjetio se da ce imat crnu buducnost sa oko milijardu eura na racunu, on nije mogao izdrzat da ne zaradjuje 100+ miliona po sezoni.. Al odglumio je zrtvu vrhunski, alal mu vera, jos placem nad sudbom kletom Messijevom..
5 4
Klicko
$ali$ $€?
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi