Hoće li nakon Cristiana Ronalda u Zenicu stići i veliki Leo Messi?

Postojala je mogućnost, ali...

Hoće li nakon Cristiana Ronalda u Zenicu stići i veliki Leo Messi?

Eldar Ganibegović

Prije dva dana smo po drugi i vrlo vjerovatno i posljednji put gledali Cristiana Ronalda na Bilinom polju. Navijači su uživali, a da li će u zenuičkom hramu fudbala imati priliku gledati i Lionela Messija?

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine prije dva dana je u 8. kolu kvalifikacija za EURO ugostila Portugal i izgubila rezultatom 5:0 što je najveći poraz u historiji naše selekcije. 

Stadion je bio krcat nakon dugo vremena. Nije tajna da su navijači ponajviše došli zbog portugalskih zvijezda, najviše Cristiana Ronalda. 

Nakon 2011. godine Cristiano Ronaldo je drugi put igrao u Zenici, a za razliku od utakmice baraž od prije 12 godina, ovaj put se radovao pobjedi uz dva svoja pogotka.

Tokom cjielog boravka u Bosni i Hercegovini, za Cristianom Ronaldom je vladala apsolutna pomama. Postojala je mogućnost da u Zenici gledamo i Lionela Messija, ali sada je više nema. 

Oglasi

Naime, grupna faza Lige nacija igra se na jesen iduće godine nakon Evropskog prvenstva. UEFA je planirala da u saradnji s CONMEBOL-om dovede i južnoameričke reprezentacije, ali od toga neće biti ništa.

Planovi, koji bi djelovali kao odgovor naplanove FIFA-e da se Svjetsko prvenstvo održava svake dvije godine, bili su zamišljeni kao dio poboljšane saradnje između dvije organizacije nakon potpisivanja memoranduma o razumijevanju i otvaranja zajedničke kancelarije u Londonu.

Međutim, takvo proširenje je postalo malo vjerovatno nakon što je CONMEBOL podnio zahtjev FIFA-i da zadrži kružni kvalifikacioni format za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Dana 25. januara 2023., Izvršni komitet UEFA-e potvrdio je format za UEFA Ligu nacija 2024-25, bez dodavanja južnoameričkih timova.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Jedina promjena u Ligi nacija u novoj sezoni biti će u završnom turniru i borbi za trofej u A diviziji. Naime, sada će osim pobjednika grupa na završnicu ići i drugoplasirane selekcije iz svake grupe, pa će se igrati četvrtfinale, polufinale, finale i utakmica za treće mjesto. 

Top Komentari

ubnt
Ganibegovicu, nema potrebe da dolazi taj tvoj navodno veliki Leo, jer je najveci ikada vec bio. Poslije Ronalda sve je bljutavo. Tako da bi bilo najbolje da ga dovedete na cimburijadu.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi