Lionel Messi je druga dimenzija za sve druge u SAD-u: Novi gol fudbalskog velemajstora

Lagano

Lionel Messi je druga dimenzija za sve druge u SAD-u: Novi gol fudbalskog velemajstora

Midhat Šljivak

Lionel Messi postigao je novi gol za Inter iz Miamija. Protiv Atlante argentinskom čarobnjaku je bilo dovoljno samo osam minuta da postigne pogodak.

Lionel Messi je postigao novi gol za Inter Miami. Argentinac je u duelu protiv Atlanta zabio pogodak nakon osam minuta igre.

Argentinski čarobnjak je druga dimenzija za sve i to već pokazuje. Već u osmoj minuti je izbjegao ofsajd zamku, prvi šut mu završava na stativi, ali iz popravnog Leo zabija za 1:0.

Naravno, na tribinama je ponovo pravi spektakl, a sve je ponovo eksplodiralo u 21. minuti kada je Messi postigao i drugi gol večeras za 2:0.

Oglasi

Nakon samo jedne utakmice, Messiju ukazana velika čast u Interu iz Miamija

Lionel Messi odigrao je samo jednu utakmicu za Inter iz Miamija i nakon samo jednog nastupa u dresu ovog kluba Argentincu je ukazana velika čast.

Na iznenađenje mnogih, Lionel Messi odlučio je da kao slobodan igrač iz PSG-a ovog ljeta ode u MLS i potpisao je za Inter iz Miamija.

Iznenađenje je bilo još i veće jer se u momentu potpisa za ovaj klub konstantno povezivao s povratkom u Barcelonu ili s prelaskom u arapski Al-Hilal.

Bilo kako bilo, Messi je odlučio da ode na Floridu kod Davida Beckhama, a već u prvoj utakmici postigao je gol iz slobodnjaka i to za pobjedu u 94. minuti.

Na ovoj utakmici bio je kapiten tima, no nije bilo poznato da li je to samo da mu se ukaže čast na debiju ili je dugotrajno, a sada je i to poznato.

Naime, odlučeno je da Lionel Messi bude novi kapiten tima, a tu je odluku na press konferenciji upravo potvrdio trener Intera, Gerardo "Tata" Martino.

Njih dvojica se već dugo poznaju. Sarađivali su u Barceloni i reprezentaciji Argentine, pa ova odluka još manje čudi kada se to uzme u obzir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi