Plaćali preko 100.000 eura za ulaznicu za Messijev debi, sada ih oblijeva hladan znoj

Argentinac upitan za petak

Plaćali preko 100.000 eura za ulaznicu za Messijev debi, sada ih oblijeva hladan znoj

Edmir Škorić

Navijači MLS-a troše i preko 100.000 eura samo da dobiju ulaznicu kojom bi svjedočili historiji i prvom nastupu Lionela Messija otkako je došao u Inter Miami.

Navijači Inter Miamija koji su izdvojili čak i 110.000 eura za gledanje Lionela Messija mogli bi ostati razočarani.

Sve su oči trenutno uprte u MLS nakon što je sedmerostruki osvajač Ballon d'Ora predstavljen publici u Miamiju. Franšiza Davida Beckhama već je 'učetverostručila' broj prodanih ulaznica otkako je Messi prvi put povezan s klubom.

Njegov potencijalni debi protiv meksičkog Cruz Azula trebao bi biti najtraženija ulaznica u nogometu, a ljudi prodaju ulaznice za čak 110.000 eura. Nažalost, oni navijači koji su potrošili svoju životnu ušteđevinu da bi ugledali pobjednika Svjetskog prvenstva mogli bi ostati razočarani.

"Ne znamo hoće li Leo igrati utakmicu ili će imati minutažu", rekao je Beckham nedavno za ESPN Argentina. "Mislim da, nakon svega, mora biti spreman".

Oglasi

"Moramo ga zaštititi i pobrinuti se da bude spreman. Bio je na odmoru i upravo je stigao u Miami. Trenirao je i izgleda dobro. Mislim da će Leo i trener Martino odlučiti kada će i hoće li igrati u petak. Ali atmosfera će ovdje biti nevjerovatna i nadamo se da možemo pobijediti", dodao je Beckham.

Prije nego što je Messi službeno predstavljen publici, sportski direktor Miamija Chris Henderson također je nagovijestio da bi moglo proći neko vrijeme dok 36-godišnjak ne počne 'raditi' u klubu. "Što se tiče Lea, uslovi su dogovoreni", rekao je prije nego što je legenda Barcelone stigla u SAD.

Još se ne zna hoće li zaigrati Messi sutra protiv Meksikanaca u Liga kupu, a njegova prva utakmica u MLS-u trebala bi biti domaći okršaj protiv Charlottea 21. avgusta.

Ono što je jasno, ulaznice će dostizati visoke cijene s obzirom na interes koji vlada za Messijem u SAD-u, ali i ne samo on, budući da su u Miami stigli i Sergio Busquets i Jordi Alba, dok se čak očekuje i Luis Suarez, pa i veteran Andres Iniesta.

Podsjetimo da je Messi odbio bogatu ponudu iz Saudijske Arabije kako bi karijeru nastavio u Inter Miamiju, a prethodno je igrao dvije sezone u PSG-u, dok je najveći dio karijere proveo u Barceloni s kojom je osvojio sve i koja ga je pretvorila u najboljeg igrača u historiji.

Top Komentari

Culer
Aha prodaju. Za 110000 *****a. Ne serite.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi