Čak su i navijači Sportinga aplaudirali: Na čudesan gol Lionela Messija niko nije ostao hladnokrvan!

Inter slavio u Kansas Cityju

Čak su i navijači Sportinga aplaudirali: Na čudesan gol Lionela Messija niko nije ostao hladnokrvan!

Endin Čaušević

Fudbaleri Inter Miamija sinoć su u sjajnoj utakmici na gostovanju pobijedili Sporting Kansas City sa 3:2, a ponovo je magija Lionela Messija obilježila noć u američkom MLS-u.

Inter je uspio da dođe do važna tri boda u Kansas Cityju na krilima Lionela Messija i Luisa Suareza koji su na kraju bili presudni faktor u ovom meču.

Sporting je odlično otvorio utakmicu i uspio je već u šestoj minuti da povede sa 1:0 kada je Thommy pogodio mrežu gostiju iz Miamija i doveo u prednost domaći tim.

Međutim, Inter je veoma brzo uzvratio i uspio je da izjednači na 1:1 samo 12 minuta kasnije. Messi i Gressel su odigrali sjajnu akciju, a na kraju je Gomez bio taj koji je poslao loptu u mrežu.

Početkom drugog poluvremena klub iz Miamija došao je do potpunog preokreta, a na scenu je stupio Lionel Messi.

Oglasi

Argentinac je još jednom demonstrirao svima zbog čega je najbolji fudbaler svih vremena jer je postigao zaista fantastičan pogodak.

On se namjestio na nekih 20-tak metara od gola Sportinga, a zatim je sjajnim udarcem poslao loptu u mrežu domaćih za 1:2. Zbog fantastičnog pogotka čak su i navijači Sportinga aplaudirali Messiju jer su svjedočili magiji iskusnog Argentinca.

Spektakularan pogodak Messija protiv Sportinga možete POGLEDATI OVDJE.

No, taj gol nije previše pokolebao igrače Sportinga koji su samo sedam minuta kasnije poravnali na 2:2. Ponovo je Thommy bio taj koji je zatresao mrežu Intera i vratio stvari na početak.

Oglasi

Ipak, Inter je uspio do kraja utakmice da dođe do pobjede, a junak je bio iskusni Suarez koji je zabio pogodak za tri boda gostiju iz Miamija.

Prvo je veliku grešku napravila odbrana Sportinga što je iskoristio Gomez koji im je ukrao loptu, a zatim ju je ubacio u peterac gdje je bio sam Suarez kojem nije bilo teško da istu pošalje u mrežu Sportinga za 2:3 i pobjedu Intera.

Inter je ovom pobjedom uspio da dođe na prvo mjestu na tabeli Istočne konferencije sa 15 bodova koliko ima i New Yor Red Bull, ali ovaj tim ima meč manje u odnosu na rivala iz Miamija.

S druge strane Sporting se nalazi na osmoj poziciji Zapadne konferenciji i nakon osam odigranih mečeva ekipa iz Kansas Cityja ima deset osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi