Iza leđa tjelohranitelj, na licu bijes i potez Lionela Messija kakav Amerika ranije nije vidjela

Nije mu bilo baš do priče

Iza leđa tjelohranitelj, na licu bijes i potez Lionela Messija kakav Amerika ranije nije vidjela

E. Čaušević

LA Galaxy i Inter Miami remizirali su u meču drugog kola nove sezone američkog MLS-a odigravši 1:1, a u centru pažnje našao se Lionel Messi koji je bio iznimno ljut nakon utakmice i sada je jasno zbog čega.

Stadion u Los Angelesu bio je ispunjen do posljednjeg mjeseca jer su mnogi došli da na sceni vide Lionela Messija, a između ostalih na tribinama je bio i najbolji teniser svijeta Novak Đoković.

Međutim, utakmica Galaxyja i Intera nije ponudila previše uzbuđenja iako su u sudijskoj nadoknadi navijači uspjeli da vide trenutak inspiracije Messija koji je donio svojom majstoriom bod Interu u Los Angelesu.

Galaxy je uspio da dođe do prednosti u 75. minuti kada je Dejan Joveljić pogodio mrežu Intera, ali u 92. minuti na scenu stupa Messi koji sjajno pogađa za 1:1 što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Upravo Messi se našao u centru pažnje nakon utakmice jer su mnogi igrači Galaxyja tražili njegov dres, ali Argentinac nije bio previše raspoložen za priču.

Oglasi

Messi je bio vidno ljut i razočaran što Inter nije uspio da dođe do pobjede i u takvom izdanju ga Amerikanci nisu ranije vidjeli. No, to je mnoge obradovalo jer je Messi pokazao da je takmičarski duh kod njega još uvijek prisutan i da mu je svaka utakmica podjednako važna.

Također, Messija je u stopu pratio i njegov tjelohranitelj koji se od njega ne odvaja, a igrači Galaxyja su samo stidljivo prilazili da se pozdrave s njim jer su shvatili da argentinski fudbaler nije previše raspoložen.

@espnfc

Scored a #goal but he wanted more! #messi #lionelmessi #futbol #soccer

♬ оригинальный звук - 🖤НАТАЛЬЯ 🖤

Messi se nije obazirao previše ni na nekadašnjeg saigrača iz Barcelone, Riquija Puiga, kojeg je reda radi pozdravio i tu je već svima bilo jasno da je Argentinac ljut prvenstveno na svoju ekipu što nisu došli do pobjede.

Inter nakon dva kola ima četiri boda, dok je za Galaxy ovo bio prvi meč u novoj sezoni i prvi bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi