Lionel Messi je pretvorio Inter u ozbiljnu mašinu - Čudesni Argentinac razbio protivnika

Dva gola i asistencija za Messija

Lionel Messi je pretvorio Inter u ozbiljnu mašinu - Čudesni Argentinac razbio protivnika

Midhat Šljivak

Inter Miami je u 2. kolu  Liga Kupa Sjeverne i Centralne Amerike stigao do druge pobjede. Lagano je savladana Atlanta United s 4:0 uz dva gola i asistenciju argentinskog čarobnjaka Lionela Messija uz isti učinak Roberta Taylora.

Inter Miami je na krilima Lionela Messija stigao do druge pobjede u Liga Kupu Sjeverne i Centralne Amerike. Nakon Cruz Azula (2:1) savladana je i Atlanta United s 4:0.

Atlanta je bolje ušla u meč i napravila je nekoliko opasnih situacija pred golom Intera na samom otvaranju, no ubrzo je Messi uzeo stvari u svoje ruke i s dva brza gola je slomio rivala.

U osmoj minuti susreta 1:0 za Inter Miami. Busquets izbacuje Messija, ovaj izlazi sam pred golmana, pogađa stativu, a zatim iz drugog pokušaja šalje loptu u mrežu za prednost svog tima.

Oglasi

Novi gol Leo postiže u 22. minuti. Bila je to lijepa akcija, Taylor odigrava odličnu povratnu, a Messi lagano završava posao za 2:0.

Finiš prvog dijela donosi novi gol u mreži Atlante. Robert Taylor spektakularnim golom pogađa za visokih 3:0.

Atalanta ofanzivno ulazi u drugo poluvrijeme, a to ih je koštalo u 54. minuti. Uslijedila je brza kontra Intera, Messi upošljava Taylora, a ovaj svojim drugim golom pogađa za 4:0.

Oglasi

Inter je prepustio loptu Atlanti vrebajući konstantno šansu iz kontri. Bilo je dobrih pokušaja s obje strane Almada je promašio penal u 86. minuti za goste, no na kraju je ostalo 4:0 za drugi trijumf Intera u grupi 10.

Naredni meč Inter Miami igra u subotu, a protivnik je ponovo Cruz Azul.

Liga Kup, 2. kolo:

Inter Miami - Atlanta 4:0

Top Komentari

Madridista
Valjda neće i Miami dovesti do prosjačkog štapa kao voljenu barcelonu?!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi