Lionel Messi je Sevillina najgora noćna mora

Kakav će plan skovati Lopetegui?

Lionel Messi je Sevillina najgora noćna mora

Prizori Messija koji dribla kroz odbranu Intera i namješta gol Luisu Suarezu sigurno su izazvali jezu u Andaluziji. Argentinac je ponovo onaj stari, potpuno je spreman pred derbi sa Sevillom na Nou Campu.

Ipak, Messi još uvijek nije postigao niti jedan gol u sezoni u kojoj je imao velikih problema sa povredama. As Barce je već 210 minuta na terenu bez gola, ali pred njim je sad protivnik protiv kojeg obožava zabijati i bilo bi čak i čudno da to ne učini.

Naime, Lionel Messi je protiv Seville postigao više golova nego protiv bilo kojeg drugog tima. Sevilla je njegova omiljena žrtva - na 37 utakmica protiv Andalužana je postigao 36 golova (po gol na 61 minut igre).

Nakon Seville Messijeve najdraže "mušterije" su Atletico Madrid (29), Valencia (27), Real Madrid (26), Espanyol (25)...

U Sevilli su još svježa sjećanja na Messijev prošlosezonski hat-trick na Ramon Sanchez Pizjuanu, ali pribojavaće se i njegovih asistencija poput onih za Neymara i Albu u finalu Kupa Kralja 2016. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jasno je da Julen Lopetegui mora skovati plan i pokušati zaustaviti Lionela Messija želi li da njegova Sevilla ima ikakvih šansi na Nou Campu - bez obzira na poprilično blijedo otvaranje sezone katalonskog tima.

Barcelona je favorit u nedjelju (21:00), dok kladionice očigledo očekuju i dosta golova na Nou Campu. Tako je kvota na 3+ golova u kladionici MOZZART 1.45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel Barcelone i Seville.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE