Suarez i Messi će ponovo zajedno igrati, a Urugvajac čak otkrio i u kojem klubu

Veliki prijatelji

Suarez i Messi će ponovo zajedno igrati, a Urugvajac čak otkrio i u kojem klubu

E. Čaušević

Urugvajski napadač Luis Suarez na kraju ove sezone će napustiti Atletico Madrid jer mu ističe ugovor.

Suarez je u Atleticu imao dvije odlične sezone koje sigurno neće zaboraviti, te je uspio da postane prvak Španije već u prvoj godini s ovim klubom.

Međutim, odlučeno je da Urugvajac neće produžiti ugovor i na kraju narednog mjeseca će Suarez i zvanično biti slobodan igrač i imat će pravo da potpiše ugovor s nekim drugim klubom.

Špekulisalo se da bi Suarez mogao odmah put Sjedinjenih Američkih Država jer nije tajna da već sada ima na stolu ponudu Inter Miamija.

Ipak, njegov cilj je da ostane u Evropi barem još jednu sezonu jer vjeruje da i dalje može igrati na vrhunskom nivou. No, odlazak u MLS je očito već samo pitanje vremena, a Suarez se nada da će tamo ponovo zaigrati s Lionelom Messijem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nadam se da ću nekad ponovo zaigrati s Leom, u Inter Miamiju. Odlični smo prijatelji, kako na terenu, tako i van njega", rekao je Suarez prije nekoliko dana.

Messi s PSG-om ima ugovor na još godinu dana i navodno već tada će put Amerike i Miamija gdje ih David Beckham nestrpljivo čeka u svom klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi