U MLS-u našli način da se odbrane od Messijevih slobodnjaka, on uzvratio kontroverznim potezom
Inter Miami s Lionelom Messijem je među glavnim favoritima za naslov prvaka

Sve čine kako bi ga zaustavili

U MLS-u našli način da se odbrane od Messijevih slobodnjaka, on uzvratio kontroverznim potezom

M. Šljivak

Nova MLS sezona započela je protekle noći u Fort Lauderdaleu duelom između Inter Miamija i Real Salt Lakea. Domaći tim je slavio s 2:0, ali sve oči su, kao i obično, bile uperene u ono što na terenu radi Lionel Messi.

Inter Miami je pobjedom od 2:0 nad Real Salt Lakeom ušao u novu MLS sezonu. Najbolji fudbaler svijeta Lionel Messi upisao je asistenciju u ovom meču, a gosti su činili zaista zanimljive stvari kako bi zaustavili Argentinca.

Scena iz 17. minute meča i slobodan udarac s 25 metara pokazuje sve. Igrači Real Salt Lakea ostavili su samo dvojicu igrača u živom zidu, napunili su kazneni prostor ostatkom ekipe i to im se isplatilo.

Uspjeli su se u tim trenucima odbraniti. Messi je odlično šutirao i da nije bilo igrača postavljenog na samoj gol-liniji, Argentinac bi postigao novi čudesan pogodak.

Oglasi

Ovako je protivnički fudbaler izbacio loptu iz gola i zaustavio je najboljeg fudbalera svijeta koji je nešto pokazao da i on zna biti itekako zločest na terenu.

Jedan fudbaler Real Salt Lakea ležao je na terenu povrijeđen. Messi nije imao namjeru da se zaustavi već je hladnokrvno prebacio loptu preko njega, pokušao je šutirati, no njegov udarac je izblokiran u posljednjem trenutku.

Kreirao je Leo ogroman broj šansi Intera u ovom susretu. Učestvovao je u akcijama kod oba gola. Za prvi je asistirao, kod drugog je bio u samoj završnici, lomio je rivale nekoliko puta, imao šanse, ali nije zabio.

Naravno, kamera ga je konstantno pratila. Svaki njegov korak je izuzetno skup, a u publici se pojavio i glumac Will Smith.

Oglasi

Inter Miami ove sezone mnogi vide kao glavnog kandidata za naslov prvaka. Tu je pored Lea i Luis Suarez koji je upisao asistenciju, te Sergio Busquets i Jordi Alba.

Dosta dobru ekipu okupio je vlasnik David Beckham. Ipak, na terenu će morati dokazati dosta toga jer je prošla sezona bila zaista katastrofalna.

Nije tim s Floride uspio doći do doigravanja. Mnogi međutim vjeruju da je to bilo samo zagrijavanje za ono što slijedi ove godine i dobro je počelo.

Inter Miami je zasluženo stigao do pobjede. Messi je odigrao odličan meč, u nekim trenucima mu protivnici nisu mogli ništa, na leđima je imao trojicu-četvoricu njih, stvarao je šanse i na kraju je njegov tim slavio s 2:0.

Top Komentari

Drakula
Smece cifutsko
0 0
Madridista
Prava mala gnjida, ni obraza ni časti...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi