Francuzi otkrili veliki skandal s Messijem i Zlatnom loptom - Ovo bi moglo izazvati haos
Foto - EPA

Nevjerovatno

Francuzi otkrili veliki skandal s Messijem i Zlatnom loptom - Ovo bi moglo izazvati haos

M. Šljivak

Nekadašnji glavni i odgovorni urednik France Footballa Pascal Ferre nalazi se u velikom skandalu. On je pod istragom za primanje raznih darova od PSG-a kako bi Lionel Messi imao lakši put do osvajanja Zlatne lopte.

Lionel Messi osmostruki je dobitnik Zlatne lopte - nagrade za najboljeg fudbalera svijeta. Argentinac je apsolutni rekorder, no dosta je onih koji smatraju da bi legendarni ofanzivac morao imati nekoliko nagrada manje i smatraju ih nezasluženim.

Sada se ime jednog od najboljih fudbalera na svijetu našlo u skandalu oko izbora između 2020. i 2021. godine. Pod istragom se našao nekadašnji glavni i odgovorni urednik France Footballa Pascal Ferre.

Kako navodi francuski Le Monde, Ferre je pod istragom zbog nelegalnih radnji tokom dodjele najveće fudbalske nagrade. Njemu se na teret stavlja da je kao glavni i odgovorni urednik France Footballa, lista koji dodjeluje Zlatnu loptu, dobijao razne darove od PSG-a kako bi u periodu od 2020. do 2021. godine 'naginjao' na stranu Messija.

PSG je glavni krivac. Rukovodstvo ovog tima lobirao je kod Ferrea da Messi ima posebne olakšice u borbi za trofej i sada bi se zbog određenih nelegalnosti mogao naći u problemu.

Oglasi

Istraga francuskih vlasti je u toku. Više informacija će biti poznato u narednom periodu, a Ferre će biti podvrgnut policijskom ispitivanju.

Ferre postao dio PSG-a

Pascal Ferre je od početka 2023. godine zaposlen u PSG-u. Postao je glavni čovjek za odnose s javnošću.

Ferre je godinama ranije radio u France Footballu. Preko njega je apsolutno sve išlo tokom dodjele Zlatne lopte, no poziciju u ovom magazinu odlučio je napustiti nakon poziva iz PSG-a.

Sada se našao u ozbiljnom problemu. Zbog PSG-a se našao pod istragom i sve bi moglo prerasti u ozbiljan skandal.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lionel Messi je kao igrač PSG-a 2021. godine dobio Zlatnu loptu za najboljeg fudbalera svijeta, a i trenutno je zvanično najbolji na svijetu.

Messi je rekorder s osam Zlatnih lopti, Cristiano Ronaldo ima pet i teško je vjerovati da će ih iko nadmašiti u budućnosti.

Top Komentari

user1620593935
Mesi je imao 4 zlatne lopte dok Ronaldo 1 dok se nije pocelo sve raditi sa stigne Mesija po broju ZL. Kada je Ronaldo imao golove onda su bitni golovi, a kada ima trofeje onda su bitni trofeji, Zasto Mesi nije dobio 2016 godine kada je dao 59 golova i imao 31 asistenciju ako je zlatna lopta individualna nagrada? Ronaldo je 2013 godine dobio samo radi golove zar ne? Svake godine se menjali kriteriji za zlatnu loptu i pravilo se onako kako Ronaldu odgovara
0 0
user1676286668
Pa ovo i djeca u onda isti znaju da se cifutu navlači i namješta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi