Messi se uvrijedio zbog izjave Mbappea i 'upalio se kao kutnjak' - "Nerealan si"
Bivši saigrači iz PSG-a razmijenili mišljenja (Foto: EPA)

Žestok odgovor Francuzu

Messi se uvrijedio zbog izjave Mbappea i 'upalio se kao kutnjak' - "Nerealan si"

Midhat Šljivak

Kylian Mbappe uzburkao je strasti izjavom kako je Evropsko prvenstvo mnogo teže osvojiti nego titulu prvaka svijeta. Odlučio mu je odgovoriti Lionel Messi.

Reprezentacija Francuske nalazi se među glavnim favoritima za osvajanje predstojećeg Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Trikolorima se uz Engleze daju najveće šanse za podizanje trofeja, a glavna uzdanica je naravno Kylian Mbappe.

Novi član Real Madrida je prvenstvo Starog kontinenta stavio ispred Svjetskog prvenstva. Smatra da ga je mnogo teže osvojiti.

"Smatram da je Euro mnogo teže osvojiti od Svjetskog prvenstva. Ako govorimo o nivou reprezentacija koje igraju, EP je mnogo teže jer se svi dobro poznaju, igraju sličan fudbal i ne možeš nikog iznenaditi". Taktički je to sve slično", rekao je Mbappe.

Njegova izjava je naljutila argentinsku zvijezdu Lionela Messija. On ne dijeli mišljenje francuske zvijezde i odlučio mu je odgovoriti.

"Rekao je i da timovi iz Južne Amerike nemaju veliku konkurenciju kao evropske selekcije. Svi cijene ono što igraju", rekao je Messi za ESPN Argentina i nastavlja:

Oglasi

"Evropsko prvenstvo je veliko takmičenje, ali tu nema trostrukog prvaka svijeta Argentine. Nema ni Brazila koji je peterostruki prvak, zatim Urugvaj..."

"U tom takmičenju nema mnoštva svjetskih prvaka i nerealno je reći da je EP najteži, zar ne? Na Svjetskom prvenstvu su najbolji timovi svijeta i svi žele taj trofej", dodao je Messi.

Messi je 2022. godine uspio doći do trofeja prvaka svijeta. Upravo je u finalu Argentina u nestvarnom susretu savladala Francusku sa 4:3 i to je Messiju donijelo osmu nagradu za najboljeg fudbalera svijeta.

Mbappe je s druge strane trofej podigao 2018. godine u Kataru. Sada na Euru ima šansu da dođe i do drugog velikog priznanja i vidjet ćemo hoće li Francuzi imati snage da naprave još jedan veliki rezultat pod vodstvom Didiera Deschampsa.

Oglasi

Messi želi još jedan trofej na Copa America

Ovog ljeta na rasporedu je i prvenstvo Južne Amerike - popularna Copa America.

Argentina je naravno uz Brazil najveći favorit za osvajanje trofeja. Gaučosi brane naslov osvojen 2021. godine. Bio je to prvi reprezentativni trofej za Messija.

Potom je sve začinio osvajanjem naslova prvaka svijeta, no Copa America bi 36-godišnjaku moglo biti posljednje takmičenje u dresu nacionalnog tima.

Interesantno je da se ovogodišnje izdanje Copa America igra u Sjedinjenim Američkim Državama, a Argentina ima poprilično laganu grupu u kojoj se nalaze još Peru, Čile i Kanada.

Ne bi tim Lionela Scalonija trebao imati problema da prođe u nokaut fazu takmičenja. Cilj je odbrana trofeja i vrhunski oproštaj Lionela Messija od državnog dresa.

Top Komentari

user1613662710
Realno gledajuci Mbappe je upravu
4 2
Hipo
Mama ti se upalila ko kutnjak kvazi novinarcicu. Guzim ti staru, nemoj mi se ljutit.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi