Lionel Messi iskreniji nego ikad - otkrio trenutak kada je pomislio da je idiot

Govorio za ESPN

Lionel Messi iskreniji nego ikad - otkrio trenutak kada je pomislio da je idiot

Edmir Škorić

Lionel Messi svakako ne spada u kategoriju onih kontroverznih fudbalera, ali znao je i Argentinac napraviti poteze o kojima se govorilo u negativnom kontekstu i koji su se smatrali nepotrebnim.

Napadač Inter Miamija je prošle zime vodio Argentinu do naslova svjetskog prvaka u Kataru. Upravo je tokom tog turnira izazvao buru reakcija načinom na koji je proslavio gol u nokaut fazi protiv Nizozemske i tvrdi da je odmah zažalio.

"Izveo sam "Topo Gigio" (slavlje tokom kojeg igrač stavlja ruke na uši) i odmah zažalio. Čim sam to napravio, pomislio sam 'Koji idiot'", rekao je Messi.

Njegova gesta bila je usmjerena protiv trenera Louisa van Gaala, koji je kritikovao Messija prije utakmice.

"Naravno, on je njihov najopasniji i najkreativniji igrač. S druge strane, malo sudjeluje u igri kada protivnik ima loptu . Ovo je naša prilika", rekao je Nizozemac prije tog okršaja u kojem je Argentina slavila, ali Messiju se njegovo radovanje moglo odbiti o glavu.

Oglasi

U posljednjim minutama utakmice Wout Weghorst je dva puta pogodio i Nizozemska je došla do izjednačenja (2:2). Stoga su se igrali produžeci, pa potom pucali penali, ali je na kraju Argentina uspjela da se provuče do polufinala.

U istom razgovoru za ESPN Messi se prisjetio i situacije iz utakmice Argentine i Poljske (2:0). Tada se prilično neelegantno ponio prema Robertu Lewandowskom, no tek je nedavno objasnio zašto se na to odlučio. Po njegovom mišljenju, radilo se o neučtivim komentarima Poljaka u vezi s plebiscitom za Zlatnu loptu 2021.

"Izjave Lewandowskog su me razljutile. Kad sam osvojio Ballon d'Or, stvarno sam osjetio ono što sam rekao o njemu. Zato sam ga ignorisao tokom utakmice. Bio sam ljut, nije to trebao reći", dodao je Messi.

Fudbaler kojeg mnogi smatraju najboljim svih vremena uglavnom nije u centru pažnje kada su tabloidi u pitanju, no nedavno su se pojavile glasine da je s novinarkom Sofi Martinez prevario svoju suprugu Antonellu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Osim toga, bivši igrač PSG-a Jerome Rothen nedavno je izjavio da se Messi promijenio i da je sada tek otkriveno njegovo pravo lice.

"Imao je imidž finog momka, ali sada se to promijenilo, jer njegova prava ličnost izlazi na vidjelo i otkriven je. Sada ne možeš ni da ga dodirneš. Svaki put kada ga udariš ostavi isti komentar kao što smo vidjeli sa Rodrygom, kada mu je rekao 'hej, ja sam svjetski šampion'. To oslikava njegov imidž i imidž Argentinaca. Argentinci su takvi, osjećaju se superiorno u odnosu na ostale. Mogli bi da imaju više klase", rekao je, otvoreno, bivši francuski reprezentativac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi