Ten Hag u nevjerici zbog teške povrede važnog igrača: "Možemo samo da se molimo"

Argentinac opet mora pauzirati

Ten Hag u nevjerici zbog teške povrede važnog igrača: "Možemo samo da se molimo"

Edmir Škorić

Erik ten Hag otkrio je da je Lisandro Martinez pretrpio "jako tešku povredu" nakon što je bio prisiljen u nedjelju napustiti teren u duelu protiv West Hama.

Manchester United je danas u meču 23. kola engleske Premier lige s 3:0 savladao West Ham, a strijelci su bili Hojlund i dva puta Garnacho, no sve je zasjenila povreda Martineza, koji je u 71. minuti morao da napusti teren.

Martinez je započeo svoju treću utakmicu u roku od sedam dana protiv ekipe Davida Moyesa, odigrao je dosta dobru partiju, a onda doživio nezgodnu povredu iako se tek sredinom januara oporavio.

Argentinac je pokušao da nastavi meč, no ubrzo pao na teren, pa ga je Raphael Varane zamijenio.

Oglasi

"Ne mogu vam reći detalje, ali izgelda jako jako loše. Sljedećih dana moramo saznati koja je dijagnoza. On je jako važan igrač za nas i sada možemo samo da se molimo", poručio je Ten Hag.

Martinez je pretrpio povredu stopala na kraju sezone prošle sezone u aprilu nakon što je slomio metatarzal u utakmici Evropske lige protiv Seville. Nakon što je prošao operaciju, vratio se u ekipu za predsezonu, ali se povreda ponovo pogoršala u septembru, kada je bio podvrgnut drugoj operaciji.

I taman kada se vratio, nekoliko sedmica kasnije nova povreda i to baš u trenucima kada je United počeo da igra dobro.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Crveni vraovi su šesti na taebli sa 38 bodova i ovo je bila druga uzastopna ligaška pobjeda. Sada im slijedi teško gostovanje kod četvrtoplasirane Aston Ville i jedna je to od posljednjih šansi da se ipak uključe u borbu za mjesta koja vode u Evropi. Trenutno su od petoplasiranog Tottenhama udaljeni šest bodova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi