Sin Jurgena Kloppa je nesretno završio fudbalsku karijeru, a danas mu i sam otac zavidi

Veoma uspješna porodica

Sin Jurgena Kloppa je nesretno završio fudbalsku karijeru, a danas mu i sam otac zavidi

Edmir Škorić

Neko ko nosi prezime Klopp očito je rođen da bude uspješan. To ne dokazuje samo Jurgen Klopp kao vrhunski fudbalski trener, već i nejgov sin Marc, koji je jasno manje u centru pažnje, ali svakako radi stvari koje su za divljenje i zbog kojih je njegov otac na njega jako ponosan.

Rijetko koji trener privlači pažnju kao Jurgen Klopp. Godinama radi velike stvari u Liverpoolu, ali nedavno je izazvao "zemljotres" kada je saopštio da će na kraju sezone napustiti Anfield. Karizmatični 56-godišnji trener najavio je odlazak iz tima s kojim je osvajao sedam trofeja, između ostalog Premier ligu i Ligu prvaka.

Osim Jurgena, uspješan životopis ima i njegov sin Marc (35), koji je nekada igrao fudbal, ali sada je uspješan biznismen. Vizuelno, sličnost između Kloppa starijeg i nejgovog sina su neporecive - boja kose, gusta brada, boja očiju, izgled... Ko god bi ugledao Marca, znao bi odmah na prvu reći da je Jurgenov sin.

Marc dolazi iz Kloppovog prvog braka. On se prvo okušao u profesionalnom fudbalu, a svoju karijeru je 2007. godine započeo u FSV Frankfurtu, da bi potom igrao u Karbenes SV-u i Darstamdtu 98. 2012. godine je bio član drugog tima Borussije Dortmund, a onda je odbrambeni igrač završio u amaterskom timu VFL Kemminghausen iz Dortnunda. Zbog problema s koljenom je još kao junior završio karijeru u sezoni 2014/15.

No, u pravom Kloppovom stilu, Marc nije zabijao glavu u pijesak. Odabrao je novi pristup karijeri i - kao što se vidi iz njegovog LinkedIn profila - završio je 2016. diplomu društvenih i poslovnih komunikacija na Fakultetu za umjetnost u Berlinu. Međutim, Marc Klopp nije odustao od svoje strasti prema profesionalnom fudbalu. S potpuno drugačijim pristupom, sin živuće legende Liverpoola ispisao je svoju priču o uspjehu.

Oglasi

Još 2017. godine Marc Klopp bio je jedan od osnivača Onside Sports GmbH, sada jednog od vodećih pružatelja usluga u svom segmentu tržišta. Agencija podupire profesionalne fudbalske klubove, primjerice, u organizaciji trening kampova, turnira ili prijateljskih utakmica te brine o cjelogodišnjoj podršci - to uključuje i razvoj međunarodnih marketinških strategija - za 30 poznatih evropskih klubova. Prema Onside Sportsu, to uključuje Borussiju Dortmund, VfB Stuttgart, FC Schalke i nizozemski prvoligaš FC Twente Enschede.

Ali to nije sve: 2022. godine Marc Klopp je zajedno s Athlinom osnovao svoju drugu firmu, navodi LinkedIn. Ona se brine za umrežavanje profesionalnih sportista i klubova - uključujući Bayern, Liverpool, BVB i Eintracht Frankfurt - s partnerima iz vanjskih područja, kao što su medicina i sportska znanost.

U međuvremenu, Jürgen Klopp je prošle godine objavio da će po prvi put postati djed. Međutim, unuk nije došao od njegovog biološkog sina Marca, već od Dennisa - sina Kloppove supruge Ulle. Veselje u Kloppovoj kući je naravno bilo ogromno.

Jurgenova bivša supruga s kojom ima sina Marca zove se Sabina, a trenutno je u braku sa Ullom Sandrock, koju je upoznao tokom jednog Oktoberfesta i ubrzo su se vjenčali. Zajedno nemaju djece izuzev Dennisa, Ullinog sina iz prethodnog braka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ulla je prva saznala da će Jurgen Klopp na ljeto napustiti Liverpool, ali o tome naravno nije nikome govorila. Par planira da ode u Mallorcu na višemjesečni odmor gdje gradi luksuznu vilu, a budućnost planiraju u svojoj Njemačkoj.

Kad smo već kod Njemačke, tamošnji Fudbalski savez će bez ikakve sumnje u budućnosti pokušati nagovoriti Kloppa da preuzme nacionalni tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije