Liverpool je jako dugo bez poraza na Anfieldu, ali rekord Chelseaja je i dalje jako daleko
Klopp je uspio odvesti Liverpool na drugo mjesto na tabeli ekipa koje drže rekord bez poraza na svom terenu

Redsi prošle sezone nisu upisali poraz na svom terenu

Liverpool je jako dugo bez poraza na Anfieldu, ali rekord Chelseaja je i dalje jako daleko

S. Pašalić

Liverpool je imao sjajnu sezonu iza sebe u kojoj je stigao do trofeja Lige prvaka.

Redsima je malo nedostajalo da osvoje i naslov prvaka u Engleskoj, ali je Manchester City sa prednošću od samo jednog boda na kraju slavio.

Ekipa Jurgena Kloppa je tokom većeg dijela sezone igrala sjajno i bila je na prvom mjestu, te je imala solidnu prednost ispred Građana, ali je tada uslijedio jedna krizni period.

Početkom godine Liverpool je u nekoliko utakmica odigrao remi, a bio je to i period kada se Mohamed Salah naazio u velikoj krizi i jako dugo je bio bez postignutog gola.

To je na kraju iskoristio City i prestigao Redse na tabeli te je do kraja prvenstva držao prednost i uspio osvojiti naslov prvaka u Premier ligi.

Ipak, Liverpool je bio jedina ekipa u prošloj sezoni koja na svom terenu nije doživjela poraz te je tako u 19 odigranih utakmica slavio u 17 i dva puta je odigrao neriješeno.

Tako su Redsi nastavili svoj niz bez poraza na svom terenu koji se sada popeo na 40 utakmica. Međutim, to je i dalje jako daleko od niza Chelseaja koji je trenutno na prvom mjestu sa serijom od čak 86 odigranih utakmica na svom terenu bez poraza u periodu od 2004. do 2008. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije