Liverpool kažnjen s milion funti jer su hakovali skaut službu Manchester Cityja

Skandal u Engleskoj

Liverpool kažnjen s milion funti jer su hakovali skaut službu Manchester Cityja

E. Čaušević

Ugledni svjetski list The Times objavio je ekskluzivno da je Liverpool prije nekoliko godina kažnjen s čak milion funti zbog žestokih kršenja pravila.

The Times navodi da je to bio najgori primjer nedopuštenog ponašanja jednog kluba prema drugom u historiji engleskog Premiershipa, a Liverpool je tada itekako oštetio Manchester City.

Naime, prije šest godina Liverpool se vansudskom nagodbom uspio dogovoriti s Cityjem i morali su klubu s Etihada platiti čak milion funti zbog toga što su hakovali u sistem skaut službe Manchester Cityja.

U Cityju su prije toga angažovali stručnjake za kompjutersku kontrašpijunažu koji su otkrili da su iz Liverpoola hakovali u sistem. Do nagodbe je došlo godinu dana kasnije kada je dogovoreno da se javno ne otkriju imena ljudi koji su hakovali u sistem.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zanimljivo da su čak tri skauta Cityja nakon toga prešla u Liverpool. Redsi su priznali sve i pristali da plate odštetu samo da slučaj ne ide na sud jer su znali da će to imati žestoke posljedice za klub.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tuzla1919
kasnite samo 6 godina
2 2
Ramoramo
Zasto u naslovu ne napisete da je to bilo prije 6 godina?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi