Suze i tuga na Anfieldu pretvoreni u noćnu moru: Liverpool je večeras "nokautiran"
FOTO: EPA

Šta se dešava sa Redsima, teško je objasniti

Suze i tuga na Anfieldu pretvoreni u noćnu moru: Liverpool je večeras "nokautiran"

Haris Zilić

Negdje ne štima ove sezone kada je u pitanju Liverpool. To se posebno odnosi na start sezone u domaćem prvenstvu. Redsi su i večeras u 14. kolu Premiershipa priredili novo mučenje svojim navijačima i to u duelu protiv još jedne ekipe sa dna tabele.

Nakon šokantnog poraza od Nottingham Foresta u prošlom kolu, Redsi su večeras dočekali Leeds United još jedan tim sa dna tabele. Nakon dosta borbe utakmica je okončana rezultatom 1:2 za goste. Nokaut za Liverpool!

Kao da je neki drugi tim ove sezone na Anfieldu. Lagano, nezainteresovano su ušli i u ovaj duel što gosti iz Yorkshirea odmah koriste.

Rodrigo je u četvrtoj minuti pogodio za vodstvo Leeds Uniteda od 0:1 i novi muk na kultnom Anfieldu.

Liverpool se pokušao brzo probuditi, iako to nije izgledalo kako smo navikli. Ipak mreža gostiju se zatresla u 14. minuti. Robertson je asistirao, a Salah pogodio za 1:1.

Nakon toga očekivali su se uraganski napadi Redsa, bilo je nekoliko prilika pred golom Leedsa, ali u tim akcijama Redsi su ostavljali dosta prostora nazad što su koristili i gosti da zaprijete u nekoliko navrata. Na odmor se odlazi sa rezultatom 1:1.

Oglasi

Izabranici Jurgena Kloppa kreću ofanzivnije u drugom poluvremenu, ali odbrana Leedsa je vrlo dobro znala šta radi. Zaustavljali su napade Liverpoola koji su bili daleko od onih na kakve smo navikli proteklih sezona.

Nakon malo više od sat vremena igre domaćini su stvorili dvije odlične prilike. Prvo je Darwin Nunez pokušao u 67. minuti, međutim golman Mesiler zaustavlja njegov udarac, da bi dvije minute kasnije Roberto Firmino upropastio dobru akciju.

Kako se utakmica bližila kraju Liverpool je imao loptu sve više u svom posjedu, lagano je pripremao ofanzivu prema golu Leedsa, ali gosti su večeras bili veoma srčani i borbeni i na kraju šokirali Anfield. Nakon prilika i promašaja Liverpoola stigla je kazna.

U 89. minuti akcija gostiju koju je golom krunisao Summerville za veliku pobjedu Leedsa rezultatom 1:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool je nakon 12 odigranih kola na devetoj poziciji sa 16 bodova i u narednom kolu ih očekuje vatreno gostovanje Tottenhamu. Sa druge strane Leeds je ovim bodom došao do 12 bodova, pobjegao iz opasne zone i sada su na 15. mjestu, a u narednom kolu dočekuju Borunemotuh. Najbitnije za Leeds prekinuli su i niz od četiri uzastopna poraza u prvenstvu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...bit ce to dobro,sad sam jos sigurniji da Liverpool uzima LP ove sezone...mnogo je povrijedjenih igraca,to je problem,Klopp se snalazi s onim sto ima na raspolaganju...pravi navijaci su uvijek do kraja uz ekipu...od 1996.sam svaku utakmicu navijao za Liverpool,i ni jednu protiv...tako ce biti i dalje...YNWA!!!
2 16
DOKTOR_GAZ_
Koliko god da ih NE IDE, opet ce zavrsiti ispred ARS567ALA!! Kad Vam DOKTOR kaze..
4 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi