Golčina Salaha i spektakl u drugom poluvremenu obilježili derbi na Anfieldu
FOTO: EPA

Remi Liverpoola i Manchester Citya

Golčina Salaha i spektakl u drugom poluvremenu obilježili derbi na Anfieldu

H. Zilić

Derbi duel sedmog kola Prmeiershipa odigran je na Anfieldu.

Liverpool je dočekao Manchester City i meč je završen rezultatom 2:2.

U prvom poluvremenu smo gledali uspavanku sa par poluprilika pred oba gola, a u nastvaku spektakl. Iz prvog poluvremena izdvajamo prilike Grealisha i Jesusa na jednoj, odnosno Manea na drugoj strani, ostalo je 0:0.

U nastavku prvi do gola dolaze Redsi u 56. minuti. Salah je sjajno uposlio Manea koji pogađa za 1:0. To je bila i prva ozbiljnija prilika u drugom poluvremenu.

City uzvraća u 69. minuti. Foden je u pogodak pretvorio asistenciju Gabriela Jesusa.

U 76. minuti vidjeli smo golčinu. Salah je ponizio odbranu City i zakucao loptu u mrežu za 2:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Građani se opet vraćaju u 81. minuti kada De Bruyne uz dosta sreće pogađa za 2:2, što se ispostavilo kao konačan rezultat derbija.

U finišu susreta meča Fabinho je u 87. minuti imao veliku šansu da Redsima donese trijumf, ali odbrana Citya je sjajno blokirala njegov udarac, da bi na drugoj strani Sterling i Jesus upropastili dobar napad.  Do kraja je ostalo 2:2

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Ovo je utakmica,ovo je liga.Milina za gledati
9 2
King_Kenny
...s obzirom na igru Liverpoola u prvom poluvremenu ni bod nije los,iako se imalo vodstvo 2 puta i onaj zicer Fabinha iz 86. minute...moglo se i pobijediti i izgubiti,najrealnije je nerijeseno na kraju...prejak je ovaj City realno,strasno igraju,nije Guardiola bez veze najbolji trener svih vremena...ne moze niko onako izdominirati Liverpool na Anfieldu kao oni u prvom poluvremenu...bit ce zestoka borba do kraja.
2 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi