U Napulju bijesni zbog upozorenja Liverpoola za navijače: "Ako dođete budite svjesni..."

Preporuke kako da se ponašaju i kuda ga se kreću

U Napulju bijesni zbog upozorenja Liverpoola za navijače: "Ako dođete budite svjesni..."

E. Čaušević

Napoli i Liverpool večeras igraju utakmicu prvog kola grupne faze Lige prvaka.

Liga prvaka ove sezone počinje nešto ranije nego inače zbog činjenica da se krajem godine u Kataru igra Svjetsko prvenstvo.

U prvom kolu nas već očekuje nekoliko fantastičnih mečeva, te je jasno zbog čega je ovo najelitnije klupsko takmičenje na svijetu.

Zanimljiv meč večeras od 21 sat igra se u Napulju gdje će se na stadionu Diego Armando Maradona sastati Napoli i Liverpool.

Jasno je da Liverpool ima ulogu favorita u ovoj utakmici, ali sigurno je i da će Napoli pokušati da napravi iznenađenje i iskoristi prednost domaćeg terena kako bi na najbolji način otvorio novu sezonu Lige prvaka.

Međutim, pred večerašnji meč u centru pažnje našla se poruka Liverpoola iz kojeg su savjetovali svojim navijačima kako da se ponašaju u Napulju.

Iz Liverpoola su savjetovali navijačima da se kreću u grupama po gradu i da izbjegavaju mjesta uz luku u Napulju, te mračne i puste ulice kako ne bi bili na meti pljačkaša i kriminalaca u ovom gradu.

"Navijači ne trebaju da se okupljaju u gradu ukoliko nema potrebe. Trebaju izbjegavati da hodaju sami u području koje nije blizu stadiona, te ulice koje izgledaju mračno i napušteno. Toplo preporučujemo da izbjegavate i sami centar grada. Ako se odlučite za dolazak u Napulj budite svjesni da možete biti meta pljačke ili napada", poručili su iz Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ova objava Redsa izazvala je veliku pažnju italijanske javnosti, a pogotovo medija iz Napulja koji smatraju da je sramotno i skandalozno objaviti nešto takvo o ovom gradu s juga Italije.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...cuj sramotno,a tamo sopstvenog igraca Hamsika na semaforu opljackali u po bijela dana,skinuli mu sat i nakit...
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi