Navijači Liverpoola dileme nemaju - Jasno su danas pokazali koga žele na klupi

Gerrard tek drugi izbor

Navijači Liverpoola dileme nemaju - Jasno su danas pokazali koga žele na klupi

E. Škorić

Navijači Liverpoola donijeli su svoj sud o tome koga žele da naslijedi Jurgena Kloppa, koji je nedavno objavio da će na kraju sezone napustiti klupu Redsa.

Njemački trener ovog ljeta planira napustiti Anfield nakon devet godina na čelu kluba. Uveliko se traži nasljednik Kloppa jer ostalo je još nekoliko mjeseci do kraja sezone, a gotovo svi navijači slavnog engleskog kluba prstom upiru prema svom bivšem veznjaku Xabiju Alonsu.

Bivši vezni igrač Redsa, 42-godišnji Alonso, uživa u fantastičnoj sezoni sa Bayerom iz Leverkusena, koji je prošle subote porazio svog rivala u Bundesligi za naslov prvaka Bayern s 3:0 i ima pet bodova prednosti.

Apotekari pod vodstvom mladog španskog stručnjaka igraju sjajno, a Alonsa također planiraju za trenera mngoi velikani, navodno i Real Madrid, te Bayern, ali se navijači na Anfieldu nadaju da će ipak njihov klub biti pobjednik u toj trci.

Istraživanje Sky Bet Fan View, koje je proveo YouGov, pokazalo je da 63 posto upitanih navijača Liverpoola želi da trener Bayer Leverkusena Xabi Alonso bude sljedeći trener kluba.

Oglasi

Legenda Liverpoola Steven Gerrard zauzeo je drugo mjesto među anketiranim navijačima, ali njegovih ukupnih 18 posto daleko je manje od njegovog bivšeg suigrača Alonsa.

Kloppov pomoćnik Pep Lijnders dobio je osam posto, trener Brightona Roberto De Zerbi četiri posto, a Ruben Amorim, Julian Nagelsmann i Thomas Frank po dva posto.

U znaku pritiska pod kojim će se naći Alonso ili onaj ko zamijeni Kloppa, 56 posto navijača Liverpoola očekuje izazov za naslov u Premier ligi u svojoj prvoj sezoni na čelu. U međuvremenu, 73 posto navijača očekuje da će se Klopp "ispisati" osvajanjem najmanje dva trofeja ove sezone, dok optimističnih šest posto misli da će Liverpool osvojiti četiri trofeja - trofeje Premier lige, FA kupa, Carabao kupa i Evropske lige.

Dolazak novog menadžera mogao bi dovesti do potresa u ekipi tokom ljeta, ali istraživanje je pokazalo da je Mohamed Salah čovjek kojeg navijači ne žele vidjeti kako odlazi, a upravo je on taj koji bi najprije mogao da ode usljed glasina o velikim ponudama koje će doći sa Bliskog istoka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

55 posto upitanih navijača Liverpoola reklo je da se najviše plaše odlaska egipatske zvijezde, što je brojka daleko ispred golmana Alissona Beckera s 24 posto i defanzivca Virgila van Dijka s 21 posto.

Liverpool, koji trenutno ima dva boda ispred Manchester Cityja na vrhu Premier lige, vraća se na teren u Brentfordu u subotu. Ugostit će potom Luton Town sljedeće srijede prije nego što će 25. februara u finalu Carabao Cupa igrati protiv Chelseaja.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi