Šta će reći navijači na sve: Liverpool dobija vlasnike sa Bliskog istoka?

Neće im se pretjerano svidjeti

Šta će reći navijači na sve: Liverpool dobija vlasnike sa Bliskog istoka?

Esmer Oštraković

Vijest da je Liverpool na prodaju odjeknula je u nogometnom svijetu, a konačno su krenuli i pregovori koji pokazuju da sve nije samo špekulacija.

Naime, Liverpool je održao razgovore sa dva konzorcija koja imaju sjedište na Bliskom istoku, a tema je naravno bila kupovina ovog kluba.

Vrijednsot tima iz Englske procjenjuje se na 3.5 milijardi eura, a Daiyl Mail prenio je informacije o svemu što se događa.

Tako engleski mediji pišu da su predstavnici konzorcija iz Saudijske Arabije i Katara, te žele kupiti Liverpool.

Naravno oni su održali sastanak sa direktorom Fenway Sports Groupa, Mikeom Gordonom, koji je zadužen za prodaju Liverpoola.

Dali su do znanja ovom čovjeku da žele kupiti Liverpool, a obje grupe su privatne kompanije, te nisu u državnom vlasništvu.

Oglasi

Ipak, predpostavke koje dolaze iz engleske su takve da se smatra da oba konzorcija imaju veze sa vladajućim porodicama u svojoj zemlji.

Čak je ove sedmice Ministar sporta Saudijske Arabije, princ Abdulaziz bin Turki Al-Faisal, potaknuo ponude za preuzimanje Liverpoola, ali i Manchester Uniteda koji je također na prodaju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oba kluba u posljednjim mjesecima istražuju potencijalne ponude kako bi klub dobio nove vlasnike.

"Iz privatnog sektora postoji veliki interes i apetit, ali i velik strast oko nogometa. Naravno da ćemo to podržati jer znamo da će se to pozitivno odraziti na sport u kraljevstvu", rekao je Al-Faisal.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...obavezno Arapima prodati,ovi Amerikanci su skrtice teske...da su Arapi bili umjesto njih Liverpool bi sada imao minimum 5 trofeja vise...
4 2
Adrian
Prava arapska liga.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi