Ruben Amorim donosi veliku promjenu na Anfield: Ovako bi mogao izgledati sastav Liverpoola

Gaji napadački fudbal, ali ima drugačiju formaciju od Jurgena Kloppa

Ruben Amorim donosi veliku promjenu na Anfield: Ovako bi mogao izgledati sastav Liverpoola

Endin Čaušević

Jurgen Klopp najavio je nedavno da će na kraju sezone napustiti Liverpool što je mnoge iznenadilo, te još uvijek nije jasno ko će biti njegov nasljednik. Nakon što je Xabi Alonso odbio poziv Redsa mediji u Engleskoj pišu da je Ruben Amorim prvi favorit za klupu Liverpoola, a već se špekuliše i kako bi sastav ovog tima mogao izgledati ako on dođe u klub.

Portugalski stručnjak Ruben Amorim u posljednjih nekoliko dana uveliko se povezuje s dolaskom u Liverpool, te mediji u Engleskoj tvrde da je on prvi favorit za preuzimanje klupe Redsa nakon što je Xabi Alonso odbio poziv s Anfielda.

Alonso je bio prva želja Liverpoola, ali španski stručnjak prije nekoliko dana poručio je da neće na ljeto napustiti Bayer Leverkusen i da će i iduće sezone sigurno biti na klupi njemačkog kluba.

To je za Liverpool sigurno veliki udarac, ali čelnici kluba nemaju vrijeme za žaljenje i već su okrenuli novi list. Sada se s ovim klubom povezuje Amorim koji ove sezone radi sjajan posao na klupi lisabonskog Sporting.a

Ovaj stručnjak ima tek 39 godina i njemu se predviđa blistava budućnost u trenerskom svijetu. Skrenuo je pažnju mnogih klubova, no mediji u Engleskoj navode da je Liverpool jedini napravio konkretan potez i kontaktirao je Amorima prije nekoliko dana.

Telegraph piše da pregovori Liverpoola i Amorima već traju i da Portugalac nema ništa protiv dolaska u ovaj klub. Siguran je ni da mu Sporting neće praviti problem iako ima ugovor na još dvije godine jer se zna da poziv s Anfielda ne dolazi tako često.

Oglasi

Javnost u Engleskoj očito je sigurna da će Amorim biti novi trener Liverpoola jer su sada počeli pisati i o mogućem sastavu Redsa za iduću sezonu.

Eventualni dolazak ovog 39-godišnjaka sigurno bi donio promjene na Anfield, a ponajviše što se tiče taktike i formacija. Amorim gaji napadački fudbal baš kao i Klopp, a njegova omiljena formacija je 3-4-3.

Riječ je o formaciji koja je u modernom fudbalu postala itekako popularna, te je ofanzivno orijentisana. Navijačima Liverpoola sviđa se stil fudbala koji Amorim gaji i čini se da i oni priželjkuju dolazak Portugalca.

Liverpool je pod vodstvo Kloppa obično igrao u formaciji 4-4-3, a ukoliko Amorim dođe i bude forsirao 3-4-3 stvari se ne bi toliko mnogo trebale promijeniti. Mediji u Engleskoj već pišu o tome kako bi sastav Liverpoola mogao izgledati ako Amorim zaista dođe u klub.

Oglasi

U formaciji 3-4-3 prema mišljenju uglednog Telegrafpha sastav Liverpoola mogao bi biti: Alisson, Konate, Van Dijk, Gomez, Alexander-Arnold, Robertson, Endo, Mac Allister, Diaz, Salah i Nunez.

   Jedan od mogućih sastava Liverpoola ukoliko Ruben Amorim bude izabran za novog trenera

Alexander-Arnold i Robetson mogli bi igrati na krilnim pozicijama i to je najveća promjena, ali to bi Redsima pomoglo kada bude potrebno da se više fokusiraju na odbranu jer bi mogli onda da igraju s petoricom u zadnjoj liniji.

Sigurno je da će tim Liverpoola da doživi promjene odlaskom Kloppa koji je preporodio engleskog velikana i osvojio sve što je mogao, a njega neće uopšte biti lako naslijediti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Da li će to biti Amorim ili neki treći trener sigurno je da ga čeka ogroman izazov dolaskom na Anfield i bit će zanimljivo vidjeti u kakvom sastavu ćemo gledati Redse u idućoj sezoni.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

jolinecrimson
Supruga je kupila kapsule koji su promijenili naš sеks, sada isti kao i prije vjenčanja: dugačak, strastven, S kamenom еrеkcijom i osjećam se kao pastuh, a supruga želi još i još. Savjetujem svima da isprobaju ove kapsule, moja supruga je kupila ovdje---> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi