Njemačkom se širi snimak sa pressice iz Berlina - Nenad Bjelica potezom oduševio Xabija Alonsa

Zadovoljni su bili i svi prisutni novinari

Njemačkom se širi snimak sa pressice iz Berlina - Nenad Bjelica potezom oduševio Xabija Alonsa

Esmer Oštraković

Jučer su odigrane neke utakmice u okviru Bundeslige, a jedan od zanimljivijih bila je ona između Union Berlina i Bayer Leverkusena.

Svaka ekipa sada ima dodatni motiv da pobijedi Bayer Leverkusen, a razlog je taj što jednostavno predugo nisu osjetili kako je izgubiti utakmicu i imaju previše samopouzdanja.

Iz sedmice u sedmicu neka od ekipa pokuša da ih "sruši", ali nikome to ne polazi za rukom i do sada je uvijek ekipa koju sa klupe predvodi Xabi Alonso iz svojih utakmica izlazi sa bodom ili bodovima.

Ni Nenad Bjelica sa Union Berlinom nije uspio da zaustavi Bayer Leverkusen koji hrabro gazi ka tituuli njemačkog prvaka. Njihova titula biti će i više nego zaslužena ove sezone.

Ekipa koju sa klupe predvodi Xabi Alonso ostvarila je minimalnu pobjedu u Berlinu protiv Uniona, a jedini gol postigao je Florian Wirtz sa bijele tačke u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Oglasi

Bjelica je bio jako dobro raspoložen iako je njegova ekipa izgubila, a to najbolje pokazuju dešavanja nakon utakmice, tačnije na press konferenciji.

Trener iz Hrvatske i Xabi Alonso imali su zajedničku press konferenciju za medije, a potez Bjelice oduševio je sve koji prate Bundesligu.

Naime, u jednom trenutku se za pitanje javio novinar, ali je htio da postavi pitanje na španskom jeziku. To je voditelj press konferencije odbio.

Bjelica se javio i tražio da prevodi sa španskog na njemački

Novinar se nije imao vremena ni razočarati, a već se javio strateg Union Berlina i upitao je "Mogu li ja prevoditi"?

Oglasi

Voditelj je odlučio da to dopusti, te je Bjelica preveo i pitanje novinara, ali i odgovor Xabi Alonsa sa španskog na njemački jezik kako bi svi prisutni razumjeli.

Pitao je Bjelica nakon toga Alonsa da li je napravio dobar posao, a trener iz Španije ga je odlučio pohvaliti.

View this post on Instagram

A post shared by kicker (@kicker)

"Jako dobro govori španski. Bolje nego ja njemački", rekao je Xabi Alonso.

Sve je nasmijalo prisutne u dvorani, a dosta komentara objava je imala i na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Razlog zbog kojeg Bjelica tako dobro barata španskim jezikom krije se u činjenici da je od 1993. do 1999. godine igrao upravo u toj zemlji. Tamo je branio boje Albacetea, Betisa i Las Palmasa.

U periodu od 2011. do 2004. godine igrao je u Njemačkoj i to u dresu Kaiserslauterna.

Top Komentari

kikelia69
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi