Ljetni prijelazni rok će biti kao niti jedan do sada

Klubovi poslali zahtjev FIFA-i

Ljetni prijelazni rok će biti kao niti jedan do sada

A. Čaušević
Teme:

Predstojeći ljetni prijelazni rok bi mogao trajati osam mjeseci što je nezabilježeno u historiji fudbala. 

Zbog pandemije koronavirusa sve fudbalske lige izuzev bjeloruske su stopirane. Zbog odlaganja utakmice značajne gubitke bilježe klubovi i njihovi budžeti su na najvećem udaru.

Upravo iz tog razloga klubovi su od FIFA-e zatražili da se produži ljetni prijelazni rok kako bi imali dovoljno vremena da realizuju trensfere jer će se dvije sezone vjerovatno preklopiti.

Tako bi istovremeno dok traje sezone mogao trajati i prijelazni rok, tačnije ljetni i zimske fudbalske pijace bi se spojile pa bi klubovi imali i više nego dovoljno vremena za reorganizaciju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

FIFA razmatra ovaj prijedlog i uopšte neće biti iznenađenje ako ga prihvati na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi