FIFA donijela veliku odluku: Klubovi nisu dužni pustiti igrače u reprezentaciju!

Zbog pandemije koronavirusa

FIFA donijela veliku odluku: Klubovi nisu dužni pustiti igrače u reprezentaciju!

M. Šljivak

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) odlučila je korigovati svoje pravilo i klubovima je dozvolila da zbog pandemije koronavirusa odbiju pustiti fudbalere na utakmice reprezentacija.

Koronavirus je napravio ozbiljne probleme u svijetu fudbala. Sve najjače lige su otkazane i gotovo je izvjesno da će biti otkazanE i utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo pod okriljem UEFA.

Pojedine selekcije su međutim odlučile da odigraju prijateljske utakmice, ali FIFA bi ih mogla spriječiti u tome odlukom da klubovi zbog aktuelne situacije ne moraju pustiti igrače u reprezentaciju.

Ova odluka je donesena kako bi se izbjegao nepotreban rizik od širenja virusa, a FIFA je preporučila da se svi mečevi zakazani za mart i april odgode.

Tako će u slučaju da se ipak bude igrao baraž za Evropsko prvenstvo između BiH i Sjeverne Irske, klubovi za koje nastupaju bh. fudbaleri moći da zabrane dolazak igračima na okupljanje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

To bi bio svakako veliki udarac za bh. tim jer bi bez dileme Juventus i Roma teško pustili Miralema Pjanića i Edina Džeka, ali i druge ekipe bi itekako mogle  zabraniti dolazak svojih fudbalera u BiH.

Da li će se igrati utakmice baraža za Euro vjerovatno ćemo saznati u utorak kada se održava sastanak UEFA-e.

Top Komentari

thekupus
joooj i vi poceli s ovim "Edina Dzeka", kao da se covjek preziva Dzek
2 0
Leo
A Englezi i Škoti bi pustili Sjeverne Irce? Dajte molim Vas. Ovo je smiješno.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi