Ljudi, pa nije rat: Trenutak napada Molotovljevim koktelom na navijače Ajaxa
(Foto: Screenshot) Neredima na stadionu prethodili su neredi na ulicama Atine. Navodno je među navijačima Ajaxa bilo i pristalica Panathinaikosa

Užasne scene iz Atine

Ljudi, pa nije rat: Trenutak napada Molotovljevim koktelom na navijače Ajaxa

AEK se već neko vrijeme nalazi u ozbiljnoj krizi, a sinoć su fudbaleri grčkog šampiona imali posljednju priliku ostati u utrci barem za plasman u nokaut fazu Lige Evrope.

Ipak, u petom kolu grupe E Lige prvaka su poraženi na svom terenu od Ajaxa sa 0:2, pa je jasno da će ostati na dnu tabele.

Meč u Atini je imao vatren uvod, pošto su još u ponedjeljak navečer na ulicama ovog grada viđeni veliki navijači neredi. Naime, navijači Ajaxa, njih oko 200, su naoružani palicama i bakljama krenuli u napad na navijače AEK-a. Ubrzo su se sukobili u blizni jednog lokala u kojem se inače okupljaju navijači AEK-a, koji su čekali priliku za osvetu.

Priliku su dobili na stadionu pošto je nekoliko navijača AEK-a uspjelo istrčati na tartan stazu, prići gostujućoj tribini i gađati protivničke navijače bakljama. Tu, međutim, nije bio kraj pošto je jedan navijač bacio Molotovljev koktel na tribinu Ajaxovih navijača. Na sreću, niko tom prilikom nije ozbiljnije povrijeđen.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Korištenje Molotovljevih koktela u obračunima prelazi u naviku grčkim navijačima, a svojevremeno su na sličan način napali i navijače Hrvatske reprezentacije na stadionu.

Top Komentari

F_C_Bracelona_
Znaju kaznit turske klubove za najmanje incidente al kad treba grčke onda su suzdržani
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi