Lojo: Najvažnije je da pobjeđujemo kod kuće

Selektor bh. košarkašica

Lojo: Najvažnije je da pobjeđujemo kod kuće

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo najavio je predstojeći meč koji naša selekcija u srijedu igra sa Crnom Gorom.

Na otvaranju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, BiH je u Skenderiji savladala favorizovanu Slovačku rezultatom 79:67 i time je, po riječima našeg selektora, ispunjen cilj za prve dvije utakmice u grupi A.

"Igračice su ispoštovale sve što smo se dogovorili protiv Slovačke. Nakon duže vremena, imali smo veliku posjećenost na domaćoj utakmici. To je stvorilo malo treme našim košarkašicama ali u konačnici smo pobijedili najviše zahvaljujući velikoj borbenosti. Protiv Slovačke je pobijedio tim", započeo je Lojo, te nastavio:

"Prije početka ovog ciklusa, cilj nam je bio ostvariti jednu pobjedu na prve dvije utakmice. Savladali smo Slovačku, pa na megdan Crnoj Gori idemo rasterećeni, nećemo imati preveliki pritisak što bi moglo biti dobro za nas. Djevojke su malo umorne jer su se dosta istrošile u subotu, pogotovo ove košarkašice koje su odigrale 30+ minuta. Pokušat ćemo da ih odmorimo i da što svježiji uđemo u taj duel. Ako utakmici pristupimo onako kako treba, maksimalno angažovano, imamo se čemu nadati".

"Crnogorke imaju mnogo dobrih košarkašica. Izdvojio bih Jelenu Dubljević, koja ima ogromno iskustvo igranja u najvećim evropskim klubovima i ona nam je najveća prijetnja. Za Crnu Goru igra i Amerikanka Glory Johnson, koja je prije dva mjeseca završila sezonu u WNBA ligi. Snežana Aleksić je također sjajna, kao i Božica Mujović... Ta ekipa je dobro posložena na svim pozicijama i bit će teško igrati protiv njih na gostujućem terenu. Dat ćemo maksimum".

Goran Lojo ističe da je za naš tim najbitnije da pobjeđuje na svom terenu.

"Tek je odigrano jedno kolo, neke stvari su jasnije, posebno nakon gledanja snimka Crna Gora - Island, gdje su Crnogorke slavile sa 22 poena razlike. Međutim, gledajući malo dublje, ključne igračice Crne Gore nisu imale preveliku minutažu da se ne bi energetski istrošile pred utakmicu sa BiH. Nama je najbitnije da pobjeđujemo kući, a ako ostvarimo jednu ili dvije pobjede na ove tri gostujuće utakmice, mi bismo jednom nogom na Evropskom prvenstvu", riječi su našeg selektora.

Meč Crne Gore i Bosne i Hercegovine igra se u srijedu u Podgorici s početkom u 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi