London naredna Edinova destinacija?

West Ham spremio ponudu

London naredna Edinova destinacija?

E. Škorić

Pred Edinom Džekom je još jedno ljeto u kojem će vjerovatno imati priliku da promijeni klub.

Svakog ljeta Džeko se povezuje s raznim klubovima, a čini se da će to slučaj biti i na kraju ove sezone. Roma bi mogla da ugrabi posljednju šansu da zaradi prodajom bh. napadača, no pitanje je da li i sam Edin želi da ide iz grada u kojem se on i njegova porodica osjećaju sjajno.

Ako bude negdje i otišao, to bi mogla da bude Engleska, konkretnije London. Prema pisanju Calciomercata, West Ham je odlučan da kupi Džeku na kraju sezone.

Marko Arnautović, Javier Hernandez, Lucas Perez i Andy Carroll su zaista poznata imena i jako dobri napadači, ali nisu bili kinzistentni ili dovoljno dobri za Čekićare u ovoj sezoni, što je dovelo do toga da Manuel Pellegrini traži druge opcije.

Sigurno ste se odmah sjetili da je Džeko svojevremeno kao igrač Manchester Cityja radio s Pellegrinijem, pa nije ni čudo da ga ovaj želi opet u svojoj ekipi.

Čekićari će krenuti po Džeku čim sezona završi, a vjeruje se da je londonski klub spreman da plati između 15 i 20 miliona eura za reprezentativca BiH.

Potražite više informacija na temu Serie A:

West Ham nije jedini klub koji planira dovesti Džeku, a uz Čekićare tu je i Inter, mada je za očekivati da se broj zainteresovanih strana poveća do početka prelaznog roka.

Dijamant je u ovoj sezoni na 22 meča u Seriji A postigao sedam golova uz tri asistencije, pet golova je dao u Ligi prvaka i ukupno na 29 mečeva ima 12 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi