Ranieri: Džeko i Schick zajedno, sistem nije važan

Trener Rome pred SPAL

Ranieri: Džeko i Schick zajedno, sistem nije važan

Novi trener Rome Claudio Ranieri priprema ekipu za nedjelju i gostovanje SPAL-u u okviru 28. kola Serije A.

Biće to druga Ranierijeva utakmica na klupi Rome (u ovom mandatu), a novinare je na press konferenciji pred SPAL zanimalo i kako misli koristiti Edina Džeki i Patricka Schicka.

Podsjetimo, Ranieri je odmah nakon dolaska na klupu Rome istakao da želi vidjeti Džeku i Schicka zajedno na terenu.

U kojem sistemu Džeko i Schick mogu igrati zajedno?

"Sistem igre nije bitan, bitno je da momci pronađu sebe u pozicijama. Tada sistem nije toliko važan, već to da je ekipa kompaktna i balansirana", poručio je Claudio Ranieri.

Rekli ste da Džeko i Schick moraju igrati zajedno, da li će to uvjetovati izbor krilnih igrača?

Potražite više informacija na temu Serie A:

"To su jako važni izbori zasnovani na tome koji su igrači dostpuni, ali i izbori koji se prave u zavisnoti od protivnika. Postje situacije u kojima je potrebno napraviti izmjene u ekipi kako bi se ona izbalansirala", istakao je trener Rome.

Također, Ranieri je poručio da vjeruje da će Cengiz Under nakon reprezentativne pauze biti potpuno spreman i da će se vratiti u ekipu nakon odsustva zbog povrede.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mikki
Djeko odsvirao si svoje... ovaj te samo lozi
0 1
Harisss
Da, subota u 18h.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi