Dvije godine ga nigdje nije bilo, pa pokazao da je živ: Insigne zabio gol života za Toronto!

Fantastičan pogodak omalenog Italijana

Dvije godine ga nigdje nije bilo, pa pokazao da je živ: Insigne zabio gol života za Toronto!

E. Čaušević

Toronto je večeras na svom terenu pobijedio Charlotte sa 1:0 u meču trećeg kola američkog MLS-a, a utakmicu je obilježio Lorenzo Insigne koji je postigao spektakularan pogodak za pobjedu svoje ekipe.

Insigne je na ljeto 2022. godine iznenadio fudbalsku javnost odlukom da napusti Napoli i kao slobodan igrač karijeru nastavi u MLS-u gdje je potpisao za Toronto.

Iako je bio na vrhuncu karijere i u najboljim godinama Insigne je donio odluku da napusti Italiju i okuša se "preko bare", ali čini se da za njega to nije bila baš najbolja odluka.

Omaleni Italijan u prethodne dvije godine nije previše briljirao u Torontu zbog čega je često bio na meti kritika tamošnje javnosti s obzirom da je jedan od najplaćenijih igrača u MLS-u.

Međutim, čini se da se Insigne konačno probudio i počeo da podsjeća na dane kada je briljirao u dresu Napolija.

Oglasi

Upravo Insigne je večeras bio junak Toronta jer je svojom magijom uspio da donese pobjedu ovom klubu u okršaju protiv Charlottea.

Odlučujući trenutak utakmice desio se u 80. minuti kada je Insigne zabio vjerovatno najbolji gol svoje karijere. Italijan je sa nekih 20 metara loptu zakucao u rašlje protivničkog gola za 1:0 i erupciju oduševljenja na tribinama.

Fantastičan pogodak nekadašnjeg reprezentativca Italije i kapitena Napolija možete POGLEDATI OVDJE.

Za Insignea ovo je bio drugi pogodak u novoj sezoni MLS-a nakon što je bio strijelac i u prošlom kolu protiv New Englanda kada je svojim golom također donio pobjedu Torontu rezultatom 1:0.

Nakon tri odigrana meča Toronto je drugi na tabeli Istočne konferencije sa sedam bodova koliko ima i lider Inter iz Miamija koji je prvi zbog bolje gol-razlike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije