Tuga i očaj prvaka Evrope: Otišao je radi novca u najboljim godinama, sada sjedi i plače na klupi

Završio je u nevjerici

Tuga i očaj prvaka Evrope: Otišao je radi novca u najboljim godinama, sada sjedi i plače na klupi

A. Čaušević

Prvak Evrope je napustio vrhunski fudbal, otišao je "trbuhom za kruhom" i sada je zabilježio najgori mogući početak sezone. Meč je završio u suzama, a da ga zapravo nije ni počeo.

Bio je kapiten i apsolutni junak kluba. Međutim kada je stigla rekordna ponuda od 14 miliona eura godišnje nije mogao reći ne.

Lorenzo Insigne je ljetos napustio voljeni Napoli kao slobodan igrač i potpisao je za Toronto iz američkog MLS-a. Uradio je to sa 31 godinom na plećima.

U prvom kolu nove sezone Toronto je gostovao DC Unitedu i izgubio je na bolan način. Domaćin je pobjedonosni gol za 3:2 postigao u 98. minuti.

Ipak, noć je za Insignea upropaštena i to baš kada je utakmica počela da se zahuktava. Prvak Evrope sa Italijom je morao da napusti teren nakon pola sata igre.

Nakon što je izašao iskusni Italijan je snimljen u očajnom stanju na klupi. Hvatao se za glavu, a čak je prema nekim navodima i pustio suzu.

Oglasi

Prema prvim indicijama Insigne je zadobio ozbiljnu povredu butnog mišića i njegova pauza će biti sve osim kratka.

Navijači kandaskog kluba su već počeli sa osudama i kritikama jer su u nevjerici da Toronto daje ogroman novac za igrača koji je uglavnom povrijeđen.

I dok se Insigne muči u ML-su, njegov Napoli u Italiji obara sve rekorde i već je u sef stavio Scudetto koji se pod Vezovom čeka duže od tri decenije.

Italijan je sanjao osvajanje titule prvaka sa Partenopeima, ali sudbina je za njega imala druge planove. Baš kada je on otišao, Napolitanci su postali dominantan tim na Apeninima.

Ipak, ako je neka utjeha Insigneu za neosvajanje Scudetta sa Napolijem svake sedmice mu na račun legne 250.000 eura...

Oglasi