Nekako je završio u zraku: Insigneu na oproštaju u ruke dali trofej viši od samog fudbalera

Posljednji put na stadionu Maradona

Nekako je završio u zraku: Insigneu na oproštaju u ruke dali trofej viši od samog fudbalera

A. Čaušević

Lorenzo Insigne se danas oprašta od stadiona na kojem je ostavio svoje najbolje fudbalske godine. 

Insigne posljednji put u karijeri nastupa na stadionu Diego Armando Maradona kao fudbaler Napolija čije redove napušta nakon 16 godina.

Italijanski ofanzivac je cijelu karijeru proveo u Napoliju, ne računajuči posudbe u Pescari i Foggi te je postao istinski ljubimac navijača.

Iz tog razloga u Napoliju su željeli da se na častan način oproste od dosadašnjeg kapitena, ali nije moglo bez jedne bizarne scene.

Naime, Napoliju je uručen ogromni trofej za trajnu uspomenu koji je praktično viši od samog fudbalera pa je sve nekako izgledalo komično.

Oglasi

Podsjećanja radi, Insigne je visokog skromnih 136 cm i među najnižim je fudbalerima u najjačim ligama Evrope.

Insigne je za Napoli odigrao preko 400 utakmica i postigao preko 100 golova. S ovim klubom je osvojio dva Kupa Italije i jedan italijanski Superkup.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Karijeru će nastaviti u Torontu gdje će godišnje zarađivati 8 miliona dolara, duplo više nego u Napoliju i mnogi će mu prigovoriti da je izabrao novac ispred ljubavi.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Metar i 63 ne 36. a majko moja. Citajte prije nego sto stisnete 'posalji'..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi