Na Franchiju su mu željeli sve najgore, a Vlahović je na kraju napravio potez o kojem će se pričati

Nakon meča Fiorentina - Juventus

Na Franchiju su mu željeli sve najgore, a Vlahović je na kraju napravio potez o kojem će se pričati

Admin Čaušević

Dušan Vlahović se vratio na Artemio Franchi nešto duže od mjesec nakon velikog transfera u Juventus. 

Sasvim očekivano na stadionu Fiorentine ga je dočekala neprijateljska atmosfera. Odavno neko nije bio omržen u Firenci kao što je to u srijedu navečer bio slučaj sa srbijanskim napadačem.

Domaći navijači su bili pripremili 10.000 pištaljki da zvižde Srbinu. Poslije zagrijavanja otrčao je u svlačionicu pod salvom zvižduka.

Kada je izašao na teren uoči početka utakmice najvatreniji navijači su pripremili i koreografiju namijenjenu Vlahoviću s citatom iz Danteovog Pakla i brutalnom porukom: "Firenca, po čitavom paklu se tvoje ime širi."

[twitter]https://twitter.com/YFNews/status/1499113556402446340[/twitter]

Na terenu je Juventus slavio s 0:1. Viole su dominirale većim dijelom meča, da bi se desetkovani Bianconeri probudili u samom finišu te uz dosta sreće zatresli mrežu.

Oglasi

Juan Cuadrado je uputio oštar centrašut, a nesretni Lorenzo Venuti je loptu pospremio u svoju mrežu i tako Juventusu dao veliku prednost pred revanš.

Defanzivac je bio neutješan poslije utakmice. Konstantno je ponavljao istu stvar: "Ali zašto, ali zašto...". Bile su to zaista srceparajuće scene.

Onda je na scenu stupio Vlahović. Iako je bio omržen tokom cijelog meča, srbijanski napadač je bio prvi koji je prišao Venutiju da ga utješi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

[twitter]https://twitter.com/BolaTameng/status/1499153492677574657[/twitter]

Inače, Beograđanin je odigrao sasvim konkretan meč. Većina napada Juventusa se svodila na njega. Imao je i jednu veliku priliku u drugom poluvremenu, ali nije uspio lobovati golmana Viole.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi