Čeka dijete s Dilettom, posvetio se karijeri DJ-a, a iz Newcastlea dobio poziv koji je sve šokirao

To niko nije očekivao

Čeka dijete s Dilettom, posvetio se karijeri DJ-a, a iz Newcastlea dobio poziv koji je sve šokirao

Endin Čaušević

Loris Karius već godinama muku muči u pokušaju da oživi svoju fudbalsku karijeru, a prethodnih mjeseci više se posvetio DJ karijeri nego fudbalu zbog čega se činilo da bi se mogao čak i penzionisati. Međutim, poziv kojeg je danas Karius dobio iz Njemačke čini se da niko nije mogao očekivati.

Karius je na ljeto 2016. godine ostvario transfer karijere kada je za 6.5 miliona eura prešao iz Mainza u Liverpool gdje je od Jurgena Kloppa dobio ogromno povjerenje i ulogu prvog golmana, ali taj pritisak nije izdržao.

Sve je kulminiralo u finalu Lige prvaka 2018. godine kada je Liverpool poražen od Real Madrida, a Karius je s nekoliko kikseva imao najgoru moguću noć u životu.

Odmah nakon toga je izgubio mjesto prvog golmana, a potom je lutao na posudbama u Bešiktašu i Union Berlinu pokušavajući da vrati izgubljeno samopouzdanje i spasi svoju karijeru.

No, boravci u Bešiktašu i Union Berlinu su bili noćna mora, a prije godinu dana napustio je i Liverpool po isteku ugovora. No, iznenađujuće je u septembru potpisao za Newcastle, no tu je imao ulogu tek trećeg golmana.

Oglasi

Koliko u Newcastleu nisu računali na njega pokazuje činjenica da je prethodnih pola godine Karius više bio posvećen karijeri DJ-a nego fudbalu, a najviše vremena provodi s djevojkom Dilettom Leottom s kojom očekuje prinovu.

Ovog 30-godišnjaka otpisali su svi i čak se špekulisalo da bi ovog ljeta mogao da završi karijeru i posveti se maksimalno muzici i svojoj djevojci, no Karius još uvijek ne odustaje.

Engleski mediji objavili su da je Karis dobio poziv iz Newcastlea kojeg ni on sam nije očekivao. Naime, u klubu su odlučili da Nijemac ostane iako u prethodnih godinu dana za ovaj tim upisao tek jedan jedini nastup.

No, Karius je pristao da ponovo bude rezervni golman i tek treća opcija, te je produžio ugovor do ljeta 2024. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, pored Kariusa ugovor na godinu dana s Newcastleom produžio je i iskusni defanzivac Paul Dummett.

Top Komentari

Tutumaca
Rupa veca od dilete
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi