Lotito želi da igrači Lazija pristanu na smanjenje plate, ali glavni problem je Lulić

Bh. fudbaler je još uvijek u Švicarskoj

Lotito želi da igrači Lazija pristanu na smanjenje plate, ali glavni problem je Lulić

E. Čaušević

Mnogi klubovi u Italiji odlučili su smanjiti plate svojim igračima zbog finansijske krize koju je izazvala panedemija koronavirusa.

Lazio je bio jedan od rijetkih klubova koji nije poduzimao nikakve mjere, ali čini se da su primorani na to. Italijanski mediji pišu da predsjednik Lazija, Claudio Lotito, razmišlja o tome da smanji plate igračima ovog kluba.

Rimski klub se našao u finansijskim problemima, ali žele izbjeći otpuštanje ljudi koji rade za Lazio. Zbog toga su sigurni da je jedino rješenje da smanje plate svojim igračima.

Navodno, Lotito je tražio od igrača Lazija je da pristanu na smanjenje plata za mart i april, ali oni još uvijek nije pristali na tom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Igračima je problem što plate neće biti smanjene samo za mart i april već i za maj i juni na šta oni ne žele na pristanu. Problem je što Lotito ne može pričati s kapitenom ekipe Senadom Lulićem koji je predstavnik ostalih igrača jer se bh. fudbaler i dalje nalazi u Švicarskoj.

Lotito je telefonski održao razgovore s Lulićem, te je tražio od bh. igrača da se vrati u Rim kako bi detaljno pričali o tome da li će igrači pristati da im se smanji plata.

Top Komentari

Maximilian
Pa nije u rudniku mrkog uglja na dubini od 180m da ne mogu razgovarati.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije