Hrvate zadesio veliki problem u Arabiji: "Nismo mogli disati"
Hrvatska je danas odigrala prijateljsku utakmicu protiv Saudijske Arabije u teškim uslovima. (Foto: Drago Sopta/HNS)

Reprezentativac iznio detalje

Hrvate zadesio veliki problem u Arabiji: "Nismo mogli disati"

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Hrvatske danas je u pripremnoj utakmici za Svjetsko prvenstvo slavila minimalnu pobjedu i to po jako teškim uslovima, a o tome je govorio jedan od izabranika Zlatka Dalića.

Viceprvaci svijeta iz 2018. godine uoči Mundijala u Kataru gostovali su kod Saudijske Arabije.

Hrvatska je odigrala jednu ne tako uvjerljivu utakmicu, no na kraju ipak slavila pobjedu rezultatom 1:0, a junak je bio Andrej Kramarić.

Utakmica je igrana po jako teškim uslovima, a Vatreni su do daha stigli u drugom poluvremenu i uspjeli doći do pobjede.

O uslovima za igru govorio je i reprezentativac Hrvatske Lovro Majer, koji je kazao da se nije moglo disati u prvom dijelu igre.

"Teški uslovi, pogotovo prvo poluvrijeme, nije se moglo disati. Ali dobro će nam to doći kao priprema za Katar, iako smatram da neće biti tako vruće, već će biti normalniji uslovi", rekao je Majer za HRT, pa najavio prvu utakmicu na Mundijalu protiv Maroka 23. septembra:

Oglasi

"Saudijska Arabija je jako dobra ekipa, Maroko im je sličan po nekim karakteristikama, neće biti lako, ali mislim da smo spremni za to".

Utakmici je prokomentarisao i selektor Zlatko Dalić, koji je svjestan da je njegov tim igrom podbacio u ovoj utakmici, no ne zamjera im.

"Od prve minute su bili teški, spori, tromi... Nisu takvi bili jedan - dvojica, nego cijela ekipa. To nije nikakav hendikep nikome. Imamo sitnih dilemica, no ovo nije bila utakmica da nešto probamo nego da se istrčimo i priviknemo na podneblje", rekao je, između ostalog, Dalić. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, osim Maroka i Hrvatske, u grupi se još nalaze Belgija i Kanada i jasno je da su dvije evropske selekcije favoriti za prolaz dalje. 

Utakmica protiv Maroka, dakle, igra se 23. septembra s početkom od 11 sati, dok Mundijal zvanično počinje za četiri dana kada će se od 17 sati u grupi A sastati domaćin Katar i Ekvador. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi