"Luca Toni mi je rekao da dovedem Riberyja, a ja sam odgovorio da ne bude smiješan"

Nije vjerovao da je to moguće

"Luca Toni mi je rekao da dovedem Riberyja, a ja sam odgovorio da ne bude smiješan"

E. Čaušević

Iskusni francuski fudbaler Franck Ribery danas je zvanično predstavljen kao novo pojačanje Fiorentine.

Ribery je prethodnih 12 godina igrao u Bayernu, ali nakon što mu je na kraju prošle sezone istekao ugovor došlo je vrijeme da potraži novi klub. Iako je imao nekoliko ponuda iz cijele Evrope na kraju je odlučio da potpiše za Fiorentinu.

Ovaj 36-godišnji igrač predstavljen je danas zvanično kao novi igrač Fiorentine, a u novom klubu će nositi dres s brojem sedam koji je nekako postao njegov zaštitni znak.

Na predstavljanju se javnosti obratio i sportski direktor kluba Daniele Prade koji je otkrio da je Luca Toni najzaslužniji što je Ribery potpisao, te da on nije vjerovao da će se to uopšte desiti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sve je počelo 20. juna kada sam imao sastanak s Tonijem i on mi je rekao da moramo popraviti raspoloženje u Firenci koja je već godinama u nekoj depresiji kada se radi o fudbalu. On mi je rekao da dovedemo Riberyja, a ja sam mu odgovorio da ne bude smiješan jer je to nemoguće", rekao je Prade i dodao:

"On je nekako počeo sve to i povukao neke veze. Kada sam razgovarao s Riberyjem prvi put odmah sam znao da je to igrač koji nam treba. On je odličan čovjek s još boljim fudbalskim karakterom. Donijet će sigurno nešto novo u naš klub i navijači su već pokazali oduševljenje što je tu. Zbog toga smo ga i doveli".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi