Ribery nije posljednji: Fiorentina dovodi još jedno zvučno pojačanje!

Novi gazda ne štedi

Ribery nije posljednji: Fiorentina dovodi još jedno zvučno pojačanje!

A. Čaušević

Ako se po jutru poznajte dan promjena vlasničke strukture trebala bi donijeti bolja vremena za Fiorentinu. 

Rocco Commisso je ovog ljeta kupio Fiorentinu od porodice Della Vale koja se skoro dvije decenija pitala za sve u klubu iz Firence.

Italijanski milijarder koji je bogatstvo stekao u SAD-u za sada održava ono što je obećao. U ekipi je ostao Federico Chiesa, a stiglo je i nekoliko vrlo dobrih pojačanja.

Na Artemio Franchi su stigli Kevin-Prince Boateng, Milan Badelj, Erick Pulgar, Pol Lirola te Franck Ribery koji je danas stavio paraf na dvogodišnji ugovor.

Međutim, to nije sve kada su u pitanju pojačanja jer bi prema pisanja Tuttosporta tim Vincenza Montelle trebao dobiti još jedno zvučno pojačanje do kraja prijelaznog roka.

Fiorentina bi trebala dodatno pojačati ofanzivni dio tima, a glavne mete su Domenico Berardi koji godinama igra sjajno u Sassuolu ili Rodrigo De Paul koji je eksplodirao prošle godine u dresu Udinesea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Oba igrača imaju manje-više istu vrijednost, tj. koštaju po 30 miliona eura. Commisso će u narednom periodu nastojati da spusti zahtjeve Sassuola odnosno Udinesea.

Prijelazni rok u Italiji traje do 2. septembra, a bit će interesantno vidjeti da li će Fiorentina uspjeti dovesti ijednog od ova dva fudbalera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi