Igrač Fenera je jasan: "Ako Rade Krunić dođe, bit će rezerva"

Puca od samopouzdanja

Igrač Fenera je jasan: "Ako Rade Krunić dođe, bit će rezerva"

Edmir Škorić

Fenerbahče nastavlja potragu sa centralnim veznjakom već neko vrijeme pokušava da kupi Radeta Krunića iz Milana, ali Rossoneri odbijaju da prodaju reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Najnovija ponuda Fenera Milanu za Krunića je dostavljena prije vikenda, a radilo se o sedam miliona eura. Milan je istu odbio, te ne želi pregovarati za manje od 10 miliona, a navodno je klub odlučan da traži i do 13 miliona za svog važnog nogometaša.

U Turskoj nisu odustali od Krunića, a svoje prste u transferu bi imao i Edin Džeko, koji već neko vrijeme pomaže da se sve završi onako kako to žele u istanbulskom velikanu.

Još jedna od meta Fenera je Tanguy Ndombele iz Tottenhama, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 22 miliona eura i za njegove usluge bi Turci morali platiti puno više nego za Krunićeve.

I dok se Fenerbahče nastavlja boriti za dovođenje jednog renomiranog veznjaka, u svojim redovima ima jednog manje poznatog, ali čini se punog samopouzdanja. Radi se o Ismailu Yükseku, 24-godišnjaku kojeg je klub godinama unazad slao na posudbe, prvo u Balikesirspor, pa Adanu, a prošle sezone u Bursaspor.

Oglasi

Sada se na njega ozbiljnije računa i već je upisao pet nastupa ove sezone, te dao jedan gol uz jednu asistenciju.

"Bez obzira ko dođe, Ndombele ili Krunić, morao bi biti rezerva", rekao je nogometaš koji očito puca od samopouzdanja nakon dobrih igara na startu nove sezone.

Postao je jedan od miljenika novog trenera İsmaila Kartala i očekuje se da će igrati važnu ulogu u ekipi koja se bori za trofeje u Turskoj i koja se nada plasmanu u grupnu fazu Konferencijske lige.

Fener je u trećem pretkolu izbacio Maribor sa ukupnih 6:1, a već u četvrtak protiv Twentea igra prvu utakmicu u play-offu najmlađeg UEFA-inog takmičenja.

Turski velikan ima velike planove u sezoni 2023/24, a to je bilo jasno i onog dana kada su potpisali Edina Džeku, koji ej došao kao slobodan igrač iz Intera.

Potom je stigao i Dušan Tadić iz Ajaxa, a među posljednjima Fred iz Manchester Uniteda i Cengiz Under iz Marseillea, dok se očekuje uskoro i dolazak hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Dinamo Zagreba.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Livaković je jučer s Dinamom u ludoj utakmici u Atini odigrao 2:2 s AEK-om i to primivši dva gola u nadoknadi, zbog čega Grci idu u play-off Lige prvaka, a Modre očekuju dueli sa praškom Spartom u play-offu Evrospke lige. Dobili ili ne, igrat će u Evropi i na proljeće jer imaju osigurane grupe Konferencijske lige.

A tamo će u najgorem slučaju igrati i bh. prvak HŠK Zrinjski nakon što je prethodno izborio play-off Evropske lige. U tim duelima će se suočiti sa austrijskim LASK-om, no bez obzira na sve, Plemići imaju zagarantovano mjesto u Konferencijskoj ligi, odnosno u grupi tog takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi