I kamen bi zaplakao: Mihajlovićeve kćerke objavile njegove posljednje fotografije iz kreveta
Počast mu je odata i u dvorani u kojoj je Partizan sinoć ugostio Anadolu Efes u euroligaškom meču (Foto: EPA)

Izgubio bitku s leukemijom

I kamen bi zaplakao: Mihajlovićeve kćerke objavile njegove posljednje fotografije iz kreveta

Edmir Škorić

Od legendarnog Siniše Mihajlovića oprašta se kompletan svijet, nakon što je jučer preminuo.

Legendarni srbijanski nogometaš i trener preminuo je u 53. godini nakon dugogodišnje borbe s leukemijom.

Mihajlović je umro u bolnici u Rimu okružen porodicom. Njegovo zdravstveno stanje naglo se pogoršalo prethodnih dana, više puta je pobjeđivao opaku bolest, ali nije izdržao.

On je prvi put u julu 2019. godine saopćio da boluje od leukemije, te je obavio nekoliko ciklusa hemoterapije u Bologni, no na kraju je ipak izgubio najvažniju utakmicu u životu.

Ostaće upamćen kao veliki majstor slobodnih udaraca i jedini koji je uspio da zabije hat-trick iz slobodnjaka. Rođen je u Vukovaru, a karijeru je započeo u Vojvodini 1988. godine. Potom je za milion maraka otišao u Crvenu zvezdu i postao apsolutni rekorder u to vrijeme u Jugoslaviji.

U ljeto 1992. godine odlazi u Romu i postaje lijevi bek iako je prethodno igrao u sredini. Zatim je igrao u Sampdoriji kao libero, pa u Laziju kao štoper, a zadnji klub je bio Inter.

Kao trener je vodio ekipe kao što su Catania, Fiorentina, Sampdoria, Milan, Torino i Bologna, a bio je jedno vrijeme i na klupi reprezentacije Srbije.

Kćerke Viktorija i Virginia su objavile niz njegovih fotografija na društvenim mrežama, a na kraju i neke od kojih suze idu na oči. Fotografije su nastale u bolnici u jednom od posljednjih dana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na fotografiji se vidi kako ga kćerke drže za ruku...

"Sišao si dole, pružio ruku, bar milion stepenica i sada kada nisi tu praznina je na svakom koraku. Ipak, naš dug put je bio kratak. Moj još traje, i više mi ne trebaju slučajnosti, rezerve, zamke, poruge onih koji vjeruju da je stvarnost ono što vidite. Sišla sam niz milione stepenica dajući ti ruku, zato što sa četiri oka možda možeš da vidiš više. Sa tobom sam se spustila niz njih jer sam znala da su jedine prave zjenice, iako tako zamagljene, tvoje. Volim te svim srcem tata, čista, rijetka duša, ponos mog života, moj heroj, moja velika ljubav", napisala je Viktorija na Instagrmau.

Viktoria objavila ovu fotografiju uz emotivnu poruku

Top Komentari

kenny
Ee ss mogli ste koji clanak o arkanu kako je bio velik covijek?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi