Spalletti uveo Dilettu u 'posebnu sobu', a atraktivna voditeljica nije mogla da vjeruje šta vidi
Foto - Screenshot

Zanimljiva kolekcija čuvenog trenera

Spalletti uveo Dilettu u 'posebnu sobu', a atraktivna voditeljica nije mogla da vjeruje šta vidi

Midhat Šljivak

Čuveni italijanski trener Luciano Spalletti (63) imao je to zadovoljstvo da u svojoj 'posebnoj sobi' ugosti poznatu novinarku Dilettu Leottu.

Atraktivna voditeljica jedna je od rijetkih kojoj je 63-godišnji trener otvorio vrata 'posebne sobe' u kojoj se nalazi na stotine dresova fudbalera koje je vodio ili protiv kojih je igrao.

Diletta je ostala očarana onim što vidi. Nije mogla da vjeruje da Spalletti posjeduje toliko dresova, ali za njega je u karijeri jedan igrač poseban.

To je legendarni 'Princ Rima' Francesco Totti. Vodio ga je Spalletti u Romi i ima sve njegove dresove koje je nosio.

"Imam sve njegove dresove, čak i onaj koji smo mu odnijeli kući kada se povrijedio. Za mene je on bio ključan igrač, imao je ključnu ulogu za tim. Njega nije previše zanimala priča na terenu, sam je vukao ekipu", rekao je Spalletti i dodao je:

"Imao sam fenomenalan odnos s njim. Zaista se uvijek zaljubim u igrače jer sam još kao dijete želio raditi s takvim fudbalerima. Mogao je nastaviti karijeru i kada sam ja otišao bez ikakvih problema".

Oglasi

Luciano Spalletti je u dva navrata vodio Romu. U prvom mandatu je ostao četiri godine u klubu i to od 2005. do 2009. godine.

Na Olimpico se vratio u sezoni 2016/2017. Ipak, rimski klub je odlučio da u budućnosti ne ide s njim na klupi, pa je Spalletti preuzeo Inter, a zatim i Napoli, gdje je trener i danas.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iskusni stručnjak je u bogatoj karijeri pored Rome, Intera i Napolija radio još u ruskom Zenitu, te u Udineseu, Veneziji, Anconi, Sampdoriji i Empoliju.

Od trenerskih uspjeha vrijedi izdvojiti osvajanje dva Kupa i Superkup Italije s Romom, a sa Zenitom je osvojio dva naslova prvaka Rusije te Kup i Superkup Rusije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
****te naslova digo se a nije ni uso.
3 0
Toniche
Idemo kod mene da ti pokazem gramofonske ploce hahaha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi