Luda i nezaboravna potraga za Zmajevima u Jerevanu

Armenci su nam zadali mnoge glavobolje

Luda i nezaboravna potraga za Zmajevima u Jerevanu

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je trening u Jerevanu, gdje će u nedjelju odigrati meč protiv selekcije Armenije.

Robert Prosinečki je odlučio da napora poštedi igrače koji su odigrali meč protiv Lihtenštajna. Oni su odradili regenreraciju u hotelu, dok je ostatak ekipe trenirao daleko izvan glavnog armenskog grada.

To je napravilo popriličan problem bh. novinarima koji su se našli u nemogućoj misiji pronalaska Zmajeva u okolnim selima, gdje su im domaćini omogućili treninge.

Novinarske ekipe su uspjele stići na sami kraj današnjeg treninga. Sam dolazak na mjesto treninga je izgledao kao nemoguća misija, jer prevoza dolosvno da nema.

Čekanje na taxi se isplatilo tek nakon 40 minuta, a put od sat i po do terena koji je izvan Jerevana je izgledao kao iz noćne more.

Vozač je ličio na Miška iz filma 'Ko to tamo peva', fotograf SportSport.ba je svjedočio njegovoj jezivoj vožnji, ali i nevjerovatnoj šarolikosti krajeva kroz koji se prolazilo.

Opisao je to kao mješavinu brazilskih favela i Černobila, a nakon lude i nezaboravne vožnje sa 'ludim' taksistom, uspjeli smo konačno doći do reprezentativaca.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ludo i nezaboravno iskustvo...

Meč Armenija - BiH igra se u nedjelju od 15 sati. Sudeći po kvotama kladionice Mozzart, BiH je favorit za pobjedu u ovom duelu.

Top Komentari

Blokiran
Ovo je sportski portal boli nas ona stvar za dozivljajima novinara nisam dosao ovde citat o zgodama i nezgodama kolega "novinara" to pisi u svoj privatni dnevnik
22 8
Chupy
Et ko mi bolji ispadosmo. Ja ipak mislim da je Jerevan za nas Peking.
5 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi