Ludnica u kući: Fagner umjesto Alvesa putuje u Rusiju

Dobio poziv selektora Brazila

Ludnica u kući: Fagner umjesto Alvesa putuje u Rusiju

Endin Čaušević

Selektor reprezentacije Brazila, Tite, jučer je objavio konačan spisak fudbalera na koje će računati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Tite je prije nekoliko sedmica objavio imena 16 igrača koji su sigurni na spisku, ali mu je planove poremetila povreda Danija Alvesa. Selektor Brazila jučer je saopštio konačan spisak, a Alvesovo mjesto zauzeo je igrač Corinthiansa Fagner.

Fagner je u društvu svoje porodice jučer pratio press konferenciju na kojoj je Tite čitao spisak igrača koji idu na Mundijal. Kada je selektor Karioka pročitao njegovo ime nastala ja prava ludnica.

Spisak reprezentacije Brazila za Svjetsko prvenstvo:

Golmani: Alisson (Roma), Ederson (Manchester City), Cassio (Corinthians).

Bekovi: Marcelo (Real Madrid), Danilo (Manchester City), Filipe Luis (Atletico Madrid), Fagner (Corinthians).

Štoperi: Marquinhos (PSG), Thiago Silva (PSG), Miranda (Inter), Pedro Geromel (Gremio).

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vezni red: Willian (Chelsea), Fernandinho (Manchester City), Paulinho (Barcelona), Casemiro (Real Madrid), Philippe Coutinho (Barcelona), Renato Augusto (Bejing Guoan), Fred (Shakhtar).

Napad: Neymar (PSG), Gabriel Jesus (Manchester City), Roberto Firmino (Liverpool), Doulgas Costa (Juventus), Taison (Shakthar).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi