Bakljada i ovacije na oproštaju Dejana Bandovića: "Dejo, hvala ti za sve trenutke radosti i tuge"

Iskusni golman odlazi u penziju uz pobjedu svog tima

Bakljada i ovacije na oproštaju Dejana Bandovića: "Dejo, hvala ti za sve trenutke radosti i tuge"

S. Mlaćo

Iskusni Dejan Bandović završio je danas svoju profesionalnu karijeru. Olimpik je savladao Rudar iz Kaknja 3:1, a pred sami kraj meča Bandović je napustio teren, a šansu je dobio Adnan Hadžić.

Bandović je ispraćen uz bakljadu domaćih navijača koji su tako svom sada već bivšem golmanu se zahvalili za sve što je napravio u njihovom dresu.

Iskusni golman nije skrivao emocije pri izlasku, a treba istaći da je na istočnoj tribini bila postavljena parola na kojoj je pisalo "Čuvar mreže i obraza", a koja se odnosila upravo na Bandovića.

Bandović je tokom karijere nastupao i za Posušje, Široki Brijeg Velež, te FK Sarajevo.

Sredinom 2017. godine našao se u centru pažnje bh. javnosti, ali i regiona. Naime, on je uoči utakmice Metalleghea i Olimpika dobio ponudu od 10.000 KM da "ne brani 100%, već 80%".

Od Bandovića se nije tražilo da se obruka, već samo da ne bude na maksimumu - da ne istrči baš na svaki centaršut, da ne procijeni svaku loptu onako kako treba ili da napravi neki manji kiks za koji ga sutra niko ne bi mogao sa sigurnošću optužiti da je to učinio namjerno.

Međutim, nemoralna ponuda je odbijena, a uslijedili su pritisci sa druge strane stola za kojim je sjedio menadžer Sanel Klopić, koji između ostalog brine o karijeri tadašnjeg trenera Metalleghea Mate Neretljaka, nekadašnjeg reprezentativca Hrvatske.

Sve je odlučio da iznese u javnost, te je tada i osvojio simpatije čelnika i navijača Olimpika, ali i cjelokupne bh. javnosti.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Našem dragom članu, prijatelju i saigraču od srca želimo puno sreće u daljnjem radu i životu ispred kolektiva FK Olimpik. Dragi naš Dejo, hvala ti za sve trenutke radosti i tuge, te sve dane provedene sa nama. Tvoj FK Olimpik", poruka je iz FK Olimpik.

Top Komentari

starmac
Povecao se broj.Dogodine 50 ce ih vise bit.Klub u raspadu.
2 0
forza_juve
Ovi navijaci plasticnog kluba se samo brukaju
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi