Lugavić: Cijelu sedmicu razmišljamo samo o Veležu, motiva neće nedostajati
Vezista vjeruju da Rođeni mogu u Orašju upisati prvi poraz ove sezone. Ističe da je atmofera u njegovom timu zadovoljavajuća i pored poraza u prošlom kolu od Rudara

Prvotimac Orašja za SportSport.ba

Lugavić: Cijelu sedmicu razmišljamo samo o Veležu, motiva neće nedostajati

S. Mlaćo

Jedan od derbija 11. kola Prve lige FBiH u subotu na stadionu Goal u Orašju igraju nogometaši Oašja i Veleža. Labudovi sa Save kući rijetko gube bodove, dok Velež suvereno gazi ka prvom mjestu. 

Rođeni u veoma efikasni, napada predvodi nevjerovatni Nusmir Fajić koji je do sada postigao čak 13 pogodaka, no u Orašju vjeruju da će Rođenima nanijeti prvi poraz u ovoj sezoni.

Optimista pred ovaj meč je i vezista Kenan Lugavić, koji će svakako biti jedna od glavnih uzdanica Labudova.

"Za mene će će to biti veoma emotivna i specijalna utakmica jer obilježavam 100. jubilarni nastup za Orašje ii mislim da nije mogao bolji protivnik u ovom momentu za taj jubilej. Očigledno je ekipa Veleža mnogo kvalitetna ima velike ambicije za ulazak u Premijer ligu, a nama to daje dodatni motiv da odigramo što bolje znamo i da pokažemo kvalitet koji sigurno kao ekipa imamo. Očekujem kvalitetnu utakmicu i nadam se pozitvnom rezultatu. Cijelu sedmicu ekipa razmišlja o ovoj utakmici i mislim da uprkos porazu u Kaknju, atmosfera nije narušena, te morala i motiva neće nedostajati ni kod jednog igrača", kazao je Lugavić za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ističe da dobro poznaje kvalitete Veleža.

"Mislim da su najopasniji prema naprijed, napadači ću veoma efikasni, imaju nevjerovatnu gol razliku i to im je definitvno najjača karika", dodaje naš sagovornik.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi